Κακλαμάνης: Οικονομικά συμφέροντα θέλουν να ελέγχουν το πολιτικό σύστημα
<p>Τι είπε ο βουλευτής της ΝΔ για την εκλογή της Κυριακής</p>
“Τα οικονομικά συμφέροντα θέλουν να ελέγχουν, όχι μόνο τη ΝΔ, αλλά το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και είναι στο χέρι του πολιτικού συστήματος να τους απαντήσει με ένα βροντερό 'όχι', που άλλοτε το κάνει, άλλοτε όχι”, δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 fm”, ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, σχετικά με την πρόσφατη αναφορά του σε οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν να καθορίσουν την επόμενη εκλογή στη ΝΔ.
“Από την αναταραχή που ακολούθησε μάλλον δικαιώθηκα, όταν έλεγα ότι ακούω ότι οικονομικά συμφέροντα θέλουν να καθορίσουν την επόμενη εκλογή στη ΝΔ, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί”, είπε ο κ.Κακλαμάνης.
“Οι υποψήφιοι -άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο- αυτά έλεγαν και λένε ακόμη. Ας απαντήσουν. Ποια είναι τα κλειστά γραφεία, τα κατεστημένα, τα συμφέροντα, πίσω από τις κουρτίνες” είπε ο πρώην υπουργός, ενώ παρέπεμψε και στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, προτρέποντας να γίνουν συγκρίσεις “με αυτά που κάνει τώρα”.
Αναφερόμενος στην εκλογή της Κυριακής εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι όλα θα πάνε καλά, καθώς, όπως είπε, “παρά τις όποιες ενστάσεις μπορεί για άλλους λόγους να έχει κανείς για τη VODAFONE, είναι μια μεγάλη εταιρεία που δεν θα διακινδύνευε την φήμη, το κύρος και τη μετοχή της στο χρηματιστήριο”. Σημείωσε δε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι υποψήφιοι. “Εγώ είμαι παλιός, είναι 51 χρόνια στην παράταξη,. Οι υποψήφιοι έχουν περισσότερες υποχρεώσεις, αλλά κανένα δικαίωμα περισσότερο από τους βουλευτές”, είπε.
Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή απόφαση για παραχώρηση των αεροδρομίων, ο κ.Κακλαμάνης είπε ότι αισθάνεται “ιδεολογική δικαίωση” και προσέθεσε ότι τον ενδιαφέρει, αν στη σύμβαση με την FRAPORTυπάρχει “ρήτρα απασχόλησης”, για να συνοδεύεται η δέσμευση για επενδύσεις με πρόσληψη ανέργων”, ενώ αναφορικά με τις ενστάσεις, που εξέφρασε ο αρμόδιος υπουργός υποδομών, Χρ.Σπίρτζης, είπε ότι “όταν κανείς διαφωνεί σε θέματα αρχών και ιδεών αφήνει την υπουργική καρέκλα σε κάποιον, που θα υπογράψει χωρίς να κλαίει”.
“Οι προδότες, τα λομόγια ξεχάστηκαν, μπαίνουν μια χαρά οι υπογραφουλές τους κάτω από τις συμβάσεις και προχωράει η ιστορία και που να δείτε τι έπεται”, είπε, ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι διαφωνεί με τις πλήρεις αποκρατικοποιήσεις στους τομείς της ενέργειας, των λιμανιών και του νερού, καθώς πιστεύει ότι “το κράτος πρέπει να έχει το 51% κι ας δώσει το management”
Σε ό,τι αφορά στο σύμφωνο συμβίωσης ο κ.Κακλαμάνης εξέφρασε την άποψη ότι σε αυτά τα θέματα ο καθένας παίρνει θέση με βάση τη δική του κουλτούρα και τα δικά του πιστεύω” και εκτίμησε ότι για το θέμα το κόμμα της ΝΔ θα καταλήξει στο να υπάρχει ψήφος “κατά συνείδηση”.
“Αυτή είναι η εκτίμηση μου ότι πρέπει να γίνει και νομίζω ότι έτσι θα γίνει τελικά”, είπε, ενώ επεσήμανε ότι ο τίτλος του νομοσχεδίου αδικεί την ουσία του πράγματος, γιατί “από από τα 63 άρθρα μονό τα 14 αναφέρονται στο σύμφωνο συμβίωσης”, κάνοντας λόγο για “προσθήκες και διορθώσεις στον Αστικό Κώδικα που κατά τη γνώμη μου ορθώς θίγει το νομοσχέδιο”.