Επίθεση, από περίπου δέκα άτομα που φορούσαν κράνη, δέχθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, ενώ βρισκόταν στο εστιατόριο "Ζάχαρη και Αλάτι" στην οδό Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια.

Οι άγνωστοι χτύπησαν, με γροθιές και κλωτσιές τον βουλευτή της ΝΔ σε όλο του το σώμα, ο οποίος διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισέβαλαν στο κατάστημα οι 10 άγνωστοι ο οποίοι τον πλησίασαν και τον ρώτησαν: "Είσαι ο Βασίλης Οικονόμου; Που ήσουν βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ, στη ΔΗΜΑΡ και στη ΝΔ τώρα;" και του επιτέθηκαν. Φεύγοντας μάλιστα, οι κρανιοφόροι του φώναξαν: "Άμα ξαναπατήσεις στα Εξάρχεια σε σκοτώσαμε".

Το μαγαζί όπου δέχθηκε την επίθεση είναι δίπλα από το πολιτικό του γραφείο και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το "Γιάντα" όπου είχε δεχθεί πριν μερικούς μήνες επίθεση ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στις 18 του περασμένου Οκτωβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ βρισκόταν σε γνωστό μπαρ της Καλλιδρομίου με τη σύζυγο και φίλους του, δέχθηκε φραστική επίθεση από ομάδα νεαρών, που του ζήτησε να φύγει από την περιοχή.

Με τον Βασίλη Οικονόμου επικοινώνησε ο Νίκος Βουτσης και του εξέφρασε την καταδίκη της Βουλής για το περιστατικό. 

Παρέμβαση Σαμαρά: "Σε μια δημοκρατική πολιτεία δεν υπάρχουν άβατα"

Θέση γι' αυτό το περιστατικό ωμής βίας πήρε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επετέθη κατά της κυβέρνησης και έκανε την εξής δήλωση:

"Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Βασίλη Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!".