Αρχές του 2016 θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση ο νέος αναπτυξιακός νόμος, όπως αναφέρθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Στην ατζέντα του ΚΥΣΟΙΠ ήταν τα αναπτυξιακά ζητήματα όπως ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η Αναπτυξιακή Τράπεζα, το Αναπτυξιακό Συμβούλιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο συμβούλιο, την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθούν 200 θέσεις ελεγκτών για τους φακέλλους υποθέσεων που εκκρεμούν από τους παλιούς αναπτυξιακούς νόμους, ενώ το Αναπτυξιακό Συμβούλιο αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Όσον αφορα την αναπτυξιακή τράπεζα, σε πρώτο χρόνο θα βασιστεί στο ΕΤΕΑΝ και στη συνέχεια θα υπάρξει συνεργασία και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Χρηματοδοτικά εργαλεία

Ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης έκανε ενημέρωση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιεί ή σχεδιάζει η κυβέρνηση ενώ όπως αναφέρθηκε η χώρα μας είναι πρώτη στην Ευρώπη στην απορρόφηση κονδυλίων για το νέο ΕΣΠΑ.