Πρόσκληση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Ινδό Πρωθυπουργό να επισκεφθεί επισήμως την Ελλάδα μετέφερε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος κατά τις συναντήσεις που είχε με τον ομόλογό του και τον Αναπληρωτή επί των Εξωτερικών της μεγάλης αυτής χώρας και ανερχόμενης τοπικής δυνάμεως στην περιοχή της Ινδικής υποηπείρου.
Ο Έλληνας Υπουργός στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεώς που στην Ινδία, κατέθεσε σήμερα στεφάνι στην «Πύλη της Ινδίας», όπως ονομάζεται το Ινδικό αντίστοιχο του δικού μας Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου, ενώ ακολούθως είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Αμύνης Manohar Parrikar και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Vijay Kumar Singh.
Κατά τις συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών συμφωνήθηκε όπως ενισχύσουν τη συνεργασία τους τόσο σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας όσο και σε θέματα συνεργασίας των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεών τους, ενώ συζητήθηκαν και θέματα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Π.Καμμένος κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ινδία, συνοδεύεται από αντιπροσωπεία κρατικών και ιδιωτικών αμυντικών βιομηχανιών, και αύριο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου θα παρευρεθεί σε φόρουμ των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών.

Λ.Σ.Μ.