Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, η βάση του κόμματος, έστειλε σήμερα ένα πολύ ηχηρό μήνυμα εντός και εκτός παράταξης. Εντός παράταξης, ότι παρά τα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος της ΝΔ, η ραχοκοκκαλιά της δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει σε αυτήν. Και από την άλλη στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι υπάρχει αντίπαλον δέος.

Οι φίλοι και τα μέλη της Κεντροδεξιάς περίμεναν για πάνω από δύο ώρες στις ουρές, οι οποίες σχηματίστηκαν μπροστά από πολλές από τις 1.200 κάλπες, που έχουν στηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε αρκετές πόλεις της υπόλοιπης Ευρώπης, για να ασκήσουν το δικαίωμα της συμμετοχής τους.

Η υψηλή συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, που υποχρέωσε τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) να παρατείνουν της διάρκεια της ψηφοφορίας και μετά τις 20:00  μετατρέπει την μάχη σε άκρως αμφίρροπη αναμέτρηση. Με δεδομένο ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει τις 400 χιλιάδες, καθίσταται κάθε πρόβλεψη ιδιαίτερα επισφαλής.

Ανεξάρτητα, πάντως, από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η συμμετοχή δίνει το εξής μήνυμα: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνος του και έχει αντίπαλο και η κεντροδεξιά παραμένει ο ισχυρότερος πολιτικός πυλώνας της χώρας