«Η ΝΔ χρειάζεται να κάνει μια δημιουργική ανανέωση προσώπων και προσωπικά δεν βάζω ηλικιακό κριτήριο. Όσοι έχουν αξία πρέπει να έχουν ρόλο. Και θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες και σε νέους ανθρώπους», είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στην ερώτηση αν ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές προσώπων στο κόμμα.

Ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, στην ερώτηση αν είναι διασφαλισμένη η ενότητα της παράταξης και μετά την εκλογή του νέου προέδρου, είπε ότι αυτό είναι δεδομένο. «Πιστεύω ότι πολύ γρήγορα η ΝΔ θα προηγείται στις δημοσκοπήσεις και θα γίνει πολιτικά κυρίαρχη. Ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ενότητας. Κανείς δεν θέλει να φύγει από ένα κόμμα που κερδίζει», είπε, ενώ διαβεβαίωσε ότι «η ιδεολογία της παράταξης δεν αλλάζει, είναι στις ράγες και είμαστε βέβαιοι γι’ αυτή». «Αυτό που θα αλλάξει είναι ο τρόπος που θα την παρουσιάσουμε στην κοινωνία, τα πρόσωπα, η ταχύτητα, τα μέσα», προσέθεσε.

Απέδωσε τις συνεχόμενες εκλογικές ήττες της ΝΔ στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «είπε ψέματα και υποσχέθηκε τα πάντα». «Υποσχέθηκε στους Έλληνες τα πάντα και τους είπε ότι έχει το μαγικό τρόπο να τους δώσει 13η σύνταξη, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και να κάνει διάφορα άλλα μαγικά πράγματα», προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ υπογράμμισε ότι τον προσβάλλεται προσωπικά όταν γίνεται σύγκριση των προεκλογικών υποσχέσεων του κ. Τσίπρα με τα λεγόμενα "Ζάππεια" του Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, όπως επισήμανε, από τα 18 σημεία του Ζαππείου, που είχε υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τα 9 υλοποιήθηκαν. «Είχαν υλοποιηθεί στο μέσον της διαδρομής. Εάν είχαμε μείνει και τα 4 χρόνια θα είχαν υλοποιηθεί και τα 18», συμπλήρωσε.

Απαντώντας, εξάλλου, σε όσους κατηγορούν τον κ. Μητσοτάκη για οικογενειοκρατία, νεοφιλελευθερισμό και ότι στηρίχτηκε από ακροδεξιούς, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «όταν συγκυβερνάς με τον Πάνο Καμμένο πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός για να χρησιμοποιείς αυτά τα επιχειρήματα», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «πήρε το δαχτυλίδι του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλαβάνο, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που εκλέχτηκε από 404.000 ανθρώπους».

Καταλήγοντας, απέδωσε την επικράτηση του κ. Μητσοτάκη στο γεγονός ότι «μίλησε πολιτικά», ενώ αντίθετα ο κ. Μεϊαμαράκης «πρόβαλλε περισσότερο ποιοί τον υποστηρίζουν».