Σάββατο 22 Αυγούστου 2015. Τα «Παραπολιτικά» κυκλοφορούν με πρωτοσέλιδο τίτλο «Βόμβα Βαρουφάκη απειλεί το Μαξίμου, οι ηχογραφήσεις του πρώην υπουργού εφιάλτης για τον Τσίπρα» και εκτεταμένο ρεπορτάζ για τις υποκλαπείσες συνομιλίες που έχει στην Ελλάδα και το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών.

Προκαλείται σάλος και ο πρώην υπουργός αντί άλλης απάντησης δημοσιεύει το εξής twitter: «Έχω καιρό να δώσω βραβείο ανηθικότητας σε ‘’μέσο’’. Συγχαρητήρια κύριοι των Παραπολιτικών». Τα «Π» ανταπαντούν ως εξής: « Κατανοούμε το άγχος του κ. Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για το διαβόητο “Plan B” που προετοίμαζε εν κρυπτώ ο ίδιος και η ομάδα του και προέβλεπε παράλληλο νόμισμα και “χακάρισμα” των ΑΦΜ όλων των Ελλήνων πολιτών.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο άνθρωπος που κατέγραψε μυστικά τους συναδέλφους του, υπουργούς οικονομικών στο Eurogroup της Ρίγας, στο Ειδικό Δικαστήριο που θα παραπεμφθεί - γιατί με σχέδιο και εν πλήρη συνειδήσει κατέστρεψε τη χώρα-, θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει με τους Δικαστές του, ενδιαφέρουσες περί ηθικής, απόψεις». Χθες το βράδυ ο κ. Βαρουφάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη απεκάλυψε ότι ηχογραφούσε όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup κοινοποιώντας το περιεχόμενο αυτών στο Μαξίμου καθιστώντας συνακροατή τον πρωθυπουργό, δηλαδή συνένοχο στις υποκλοπές.

CM90W7CWwAEp9A2

Βαρουφάκης: Έχω καταγράψει όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Ιστοριές" του ΣΚΑΙ, μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι έχει καταγράψει όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup, ενώ στέκεται στη διαπραγματευτική στρατηγική που ακολούθησε η κυβέρνηση όσο ήταν αυτός υπουργός.

ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Αντιλαμβάνομαι ότι εσείς έχετε ηχογραφήσει, να το πώ έτσι, όλα τα Eurogroups πλήν του πρώτου;

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Ναι είναι αλήθεια και να σας πώ γιατί. .... Ήταν ηθική μου υποχρέωση ως ΥΠΟΙΚ μιας χώρας, η οποία βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού να μπορώ να απαντώ στα ερωτήματα του Πρωθυπουργού, των συναδέλφων στο Υπουργικό συμβούλιο, των βουλευτών και των δημ/φων στο τί είπε ποιός, πού, εφόσον κρίνω ότι πρέπει να το πώ.

ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Αυτά θα φάνουν σε κάποιο βιβλίο, κάπου αλλού, κάποια στιγμή;

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Δε γνωρίζω να σας πώ, δεν έχω στόχο να τα χρησιμοποιήσω προς το παρόν.

ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Τα’χει ακούσει  ο Πρωθυπουργός κάποια στιγμή όταν σας έλεγε τί ακριβώς έγινε;

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, όταν μετά τη Ρίγα, το Eurogroup εκείνο της 24ης Απριλίου, εμφανίστηκαν στον Τύπο όλα αυτά τα απίστευτα ρεπορτάζ για το δήθεν τί ειπώθηκε εναντίον μου, πρέπει να σας πώ ότι έδωσα στικάκια με την ηχογράφηση στα μέλη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Αν τα άκουσαν ή δεν τα άκουσαν, δε γνωρίζω. Αλλά εγώ τα κατέθεσα για να γνωρίζουν πολύ καλά τί ειπώθηκε σε σχέση με αυτό που έλεγαν ότι ειπώθηκε.

Το tweet του Γ. Βαρουφάκη, ως απάντηση στο δημοσίευμα περί «βόμβας Βαρουφάκη»:

Έχω καιρό να δώσω βραβείο ανηθικότητας σε "μέσο". Συγχαρητήρια κύριοι των Παραπολιτικών.

Κουμουτσάκος: "Πρέπει να τοποθετηθεί για το θέμα ο κ. Τσίπρας"

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό ζητά για τα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δια μέσου του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου.

«Όπως η κοινή γνώμη, παρακολουθήσαμε με προσοχή, τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη. Του πρώην υπουργού Οικονομικών και στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα. Αναμένουμε, με μεγάλο ενδιαφέρον, την απάντηση του κ. Πρωθυπουργού», ήταν το σχόλιο του κ. Κουμουτσάκου.