Της Σοφίας Σπιγγου 

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικων θα κληθεί πλέον ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταυρος Παπασταύρου προκειμένου να διευθετήσει την υπόθεση των χρημάτων που εντοπίστηκαν στη λίστα Λαγκαρντ. Οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά τον έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον καταλογισμό ποσού περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ έστειλαν το φάκελο στην Εισαγγελία της Αθήνας για την περαιτέρω ποινική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. 

Υπενθυμίζεται, οτι με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Παπασταύρου ελέγχθηκε για ποσό 5,4 εκατομμυριων δολαρίων που φέρεται να διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα ΗSBC. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο επίμαχος λογαριασμός δεν ήταν δικός του, αλλά είχε ρόλο πληρεξούσιου σε τραστ που είχε συστήσει ο παιδικός του φίλος , επιχειρηματίας Σάμπι Μυωνή. Ισχυρισμό που έχει επιβεβαιώσει και ο κ. Μυωνή εξεταζόμενος ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών.

Ωστόσο, όπως φαινεται, οι αρχές δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματα και τις θέσεις του κ. Παπασταύρου, ο οποίος είχε εξεταστεί το περασμένο καλοκαίρι ως ύποπτος τέλεσης για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μέσα στις επόμενες ημέρες ο δικηγορος θα κληθεί, να πληρώσει το χρηματικό ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ που του έχει καταλογιστεί από τη φορολογική αρχή. Εαν εξοφλήσει δεν θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη. Στην περίπτωση που ο ελεγχόμενος δεν έχει να πληρώσει το ποσό που του καταλογίστηκε , τότε κινείται σε βάρος του ποινική διαδικασία και παραπέμπεται να λογοδοτησει για τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.