Κοινό παρανομαστή τις μεταρρυθμίσεις όρισαν προκειμένου να υπάρξει «σύμπλευση», «διάλογος» και «επικοινωνία» οι κ.κ. Μητσοτάκης και Θεοδωράκης που συναντήθηκαν πριν από λίγο στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε «άνοιγμα» προς το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη λέγοντας πως «πρέπει να έχουμε έναν διάλογο όλες οι φιλοευρωπαϊκές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις καθώς έχουμε απέναντί μας έναν πολύ δύσκολο δρόμο.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης,» κλείνοντας το μάτι» στον Πρόεδρο της ΝΔ, συμφώνησε με τον κ. Μητσοτάκη, καθώς και ο ίδιος μίλησε για σύμπλευση, αλλά και μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη «ο Διάλογος είναι χρήσιμος όχι μόνο για να αισθανόμαστε εμείς καλά. Είναι για να αισθάνεται και μια ασφάλεια η κοινωνία, να ξέρει ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι αποφασισμένοι παρά τις διαφορές τους να συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στέλνουμε στον απογοητευμένο μας λαό που φοβάται ότι θα πηγαίνουμε από παρακμή σε παρακμή. Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων και θα συζητήσουμε για να δούμε που συμφωνούμε και που διαφωνούμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις».