Μπορεί μετά την ήττα του Β. Μεϊμαράκη να σώπασαν και οι περιβόητοι κύκλοι του Κ. Καραμανλή, ωστόσο δειλά-δειλά τις τελευταίες ημέρες άρχισαν πάλι οι περίφημες διαρροές της Παναγή Κυριακού. Αυτή τη φορά, αφορούσαν την αντίθεση του Κ. Καραμανλή με το άνοιγμα του συστήματος Μητσοτάκη σε πρόσωπα που συνδέθηκαν με τη διακυβέρνηση του Κ.Σημίτη. Ο λόγος για τις πληροφορίες περί διαύλων επικοινωνίας της νέας «γαλάζιας» ηγεσίας με στελέχη όπως η Α. Διαμαντοπούλου, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο Αλ. Παπαδόπουλος και ο Τ. Γιαννίτσης, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ονομαστικά στη διάρκεια της πρόσφατης κοινοβουλευτικής συζήτησης για το Ασφαλιστικό (ως έναν από εκείνους που προωθούσαν μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα), γεγονός που ερμηνεύθηκε ως έμμεσο κάλεσμα.

«Ο Καραμανλής μία μεγάλη πολιτική κόντρα είχε, και αυτή με τον Σημίτη. Είναι λογικό λοιπόν να μην αισθάνεται άνετα με αυτές τις ζυμώσεις», λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Ν.Δ., γνωστά για τα καραμανλικά τους αισθήματα.

Φυσικά, επειδή εσχάτως κάθε άλλο παρά συνοχή χαρακτηρίζει το λεγόμενο «καραμανλικό» μπλοκ, δεν λείπουν κι εκείνοι που προχωρούν στην αντίθετη ανάλυση, υπενθυμίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός υπερθεμάτιζε συνεχώς σε αναφορές στην ανάγκη διαχρονικής κυριαρχίας της Ν.Δ. στον χώρο του Κέντρου. Προσθέτουν, δε, πως «ο νέος πρόεδρος έχει ξεκάθαρα την πολιτική και εσωκομματική νομιμοποίηση να χειριστεί κατά το δοκούν τέτοιου είδους καταστάσεις». Σωστό. Σιγά μη ρωτήσει τον Βλάχο, τον Ανδριανό και τους υπόλοιπους…