Ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέπτεται σήμερα το πρωί τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου. Μετά τις χθεσινές επαφές του με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και την εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη στις οποίες έθεσε επιτακτικά το μείζον ζήτημα αναφερόμενος δημοσίως στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα και της επικείμενης αποφυλάκισης του δολοφόνου του Γ. Ρουπακιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος αποφάσισε την πλήρη ενεργοποίηση των θεσμών προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι για σήμερα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο υπουργείο στην οποία θα συμμετάσχουν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, καθώς και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιά Βασίλης Αλεξανδρής και Γεώργιος Σταματογιάννης, αντίστοιχα.

Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα ζήτησε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ) να δώσει κατ'εξαίρεση άδειες στους δικηγόρους που παρίστανται στο δικαστήριο.

Είχε προηγηθεί και η ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, η οποία επισήμανε την αναγκαιότητα η κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης επιπλέον αιθουσών ποινικών ακροατηρίων και ειδικά στο Εφετείο Αθηνών και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι που απέχουν να χορηγήσουν άδειες στους δικηγόρους ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

ΔΓΙΑΝΝ