Μετά την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για το Κοινοβούλιο του Κέντρου, την οποία παρουσίασε στο πρόσφατο Συνέδριο του Ποταμιού, την δική της αντιπρόταση κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σε άτυπη σύσκεψη του Συντονιστικού της Συμπαράταξης αποφασίστηκε να προγραμματιστεί η συνδιάσκεψη προς τα τέλη Μαϊου και παράλληλα να απευθυνθεί προς το Ποτάμι η πρόταση για τη δημιουργία μιας επιτροπής η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού με δύο στόχους.

Αφενός, την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο κομμάτων ώστε να σχηματιστεί μια ομάδα που θα είναι η τρίτη δύναμη στη Βουλή και  θα υπερβαίνει τη Χρυσή Αυγή και αφετέρου την σύνθεση των πολιτικών των δύο κομμάτων ώστε να οδηγηθούν και σε εκλογική συμπαράταξη.

Πηγές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη έλεγαν ότι απευθύνουν την πρόσκληση προς το Ποτάμι ως σύνθετη πολιτική οντότητα και ότι δεν βάζουν κανένα προαπαιτούμενο ούτε για τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο κ. Θεοδωράκης ούτε για το κόμμα «Δράση» το οποίο έχει συμμαχήσει με το Ποτάμι, εφόσον αποδεχθεί να ξεκινήσει ο διάλογος.

Η διευκρίνιση αφορά την άποψη που έχει εκφράσει ο επικεφαλής του Ποταμιού ότι η Φώφη Γεννηματά μιλά μόνο για την Κεντροαριστερά ενώ ο ίδιος για μια αμιγώς μεταρρυθμιστική παράταξη η οποία θα περιλαμβάνει και πρώην στελέχη της Δράσης και φιλελεύθερες δυνάμεις του μεσαίου χώρου, αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.      

Την Κυριακή αναμένεται να συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και γίνονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει μια συνεδρίαση σύνθεσης των διάφορων απόψεων χωρίς καυγάδες που απειλούν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.   

Τι απαντά ο Θεοδωράκης

Ο κ. Θεοδωράκης, πάντως, μιλώντας στον 9,84, δήλωσε ότι «για την πρόταση που κάναμε στο συνέδριο μας για το Κοινοβούλιο του Κέντρου έρχονται από παντού θετικά μηνύματα. Οι μεταρρυθμιστικές - εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της χώρας είναι πολλές. Όλοι αυτοί πρέπει να συναντηθούμε, να συνεννοηθούμε και να δούμε τις δυνατότητες μιας έκφρασης πολύ δυναμικής. Πώς θα γίνει αυτό σε ποια θέματα; Αυτό εξαρτάται από το πόσοι θα μαζευτούμε. Από μια συμμαχία στη Βουλή, από συμμαχία στην κοινωνία μέχρι ένας εκλογικός συνδυασμός. Όλα αυτά όμως ας μη τα προεξοφλεί ένας αρχηγός. Ας τα συζητήσει η κοινωνία. Αυτή τη λογική έχει το Κοινοβούλιο του Κέντρου. Εμείς τα παραδίδουμε στην κοινωνία. Εμείς θα παρακολουθούμε και θα ενισχύουμε αυτές τις προσπάθειες».