Συμφώνησαν σε ένα κοινό ανακοινωθέν για το προσφυγικό οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Βασίλη Λεβέντη και του Δημήτρη Κουτσούμπα που είχε αποχωρήσει από νωρίς από τη σύνοδο των αρχηγών.

Όπως δήλωσε ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο, "ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ συνυπογράφουν την κοινή ανακοίνωση, ενώ η Ένωση Κεντρώων και το ΚΚΕ δεν υπογράφουν για τους δικούς τους λόγους. Είναι σημαντικό που ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα θα έχει στις Βρυξέλλες μία κοινή γραμμή για το προσφυγικό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αρχηγούς για τα εύσημά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις".

Λεβέντης: "Φιάσκο η συζήτηση"

Βγαίνοντας από το προεδρικό μέγαρο ο Βασίλης Λεβέντης αποκάλυψε πως πρότεινε να γίνει συζήτηση για οικουμενική κυβέρνηση, ωστόσο κατόπιν ψηφοφορίας αποφασίστηκε να γίνει συζήτηση μόνο για το προσφυγικό, γι' αυτό και το κόμμα του δεν υπογράφει το ανακοινωθέν. 

Ο ίδιος μίλησε με σκληρή γλώσσα, αποκαλώντας φιάσκο της συζητήση.

"Όλα τα κόμματα είπαν να μην συζητήσουμε για άλλα θέματα πλην του προσφυγικού, γι' αυτό και δεν υπογράψαμε. Είναι φιάσκο η συζήτηση που κάναμε. Δεν συζητήσαμε για συντάξεις και για το όχι μέσω του προσφυγικού ο πρωθυπουργός θέλει να κερδίσει χρόνο στην εξουσία. Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε. Είναι απαράδεκτο να δυστυχεί ο ελληνικός λαός και εμείς να συζητάμε μόνο για τους πρόσφυγες. Είναι η ώρα του λαού να καταλάβει τι ψηφίζει", τόνισε.

Θεοδωράκης: "Μετά κόπων και βασάνων φτάσαμε σε συναίνεση"

"Η πίεση της πραγματικότητας μετακινεί την κυβέρνηση σε πιο ρεαλιστικές θέσεις. Δεν έγινε όμως δεκτή η πρότασή μας για έναν υπερυπουργό. Μετά κόπων και βασάνων όμως καταλήξαμε σε μία εθνική συναινεση για το προσφυγικό. Δεν προτείναμε πρόσωπο, αν και ήμουν έτοιμος, γιατί ο πρωθυπουργός δεν είχε διάθεση να συζητήσει. Ήμασταν όλοι οι αρχηγοί πολλοί αυστηροί για όσα δεν έγιναν το 2015", τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.