Το κεντρικό περίγραμμα των προτάσεων του για το Ασφαλιστικό παρουσιάζει σήμερα στις 11 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΕΒΕΑ στα πλαίσια του φόρουμ για την «Κοινωνική Ασφάλιση» που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και ο Τομέας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βασικός άξονας στηρίζεται στη δημιουργία τριών βασικών ταμείων, τη διατήρηση των συντάξεων και την ανατροφοδότηση του συστήματος με συγκεκριμένα αναπτυξιακά βήματα ώστε να διατηρηθεί η βιωσιμότητα του. Ο πρόεδρος της ΝΔ πεπεισμένος πλέον - μετά και τις χθεσινοβραδινές τραγικές εξελίξεις στο προσφυγικό και στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση– ότι η κυβέρνηση μετρά αντίστροφα τον χρόνο, προχωρά στην ολοκλήρωση του κυβερνητικού του προγράμματος στους βασικούς τομείς, ενώ παράλληλα ξεκινά στοχευμένες περιοδείες ανά την περιφέρεια.

Αρχής γενομένης από αύριο όπου θα επισκεφθεί την Λαμία. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα φαίνεται πως επαληθεύονται οι αρχικές αναφορές Μητσοτάκη ότι θα αποδειχθεί καταστροφική ταύτιση του δημοσιονομικού με το προσφυγικό καθώς το μεν κουαρτέτο από την πρώτη κιόλας στιγμή που πάτησε προχθές το πόδι του στην Αθήνα δείχνει συνεχώς «κόκκινες κάρτες» ενώ από την άλλη ο ίδιος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής συνεχάρη τα μέλη της Ε.Ε. που κλείνουν τα σύνορα τους. Οι εξελίξεις προδιαγράφονται ραγδαίες …

ΔΓΙΑΝΝ