Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναμένεται να εισηγηθεί στη Διάσκεψη των προέδρων τη συγκεκριμένη ημερομηνία, επειδή την επόμενη εβδομάδα τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η πρόταση του κ. Τσίπρα, βάζει στον "πάγο" το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για να συζητηθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Με βάση τις αρχικές πληροφορίες, η Επιτροπή θα συνεδρίαζε την ερχόμενη Τρίτη, με σκοπό να αποφασίσει εάν θα πρέπει να κληθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για απαντήσει τόσο στην αναφορά της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη περι πολιτικών παρεμβάσεων στην έρευνά της για την υπόθεση Βγενόπουλου όσο και για άλλα ζητήματα που αφορούν την δικαιοσύνη.

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτό το αίτημα θα πρέπει να συμφωνήσει και η Πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία μέχρι τώρα, δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση. Εν τω μεταξύ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «Από την στιγμή που η συζήτηση θα γίνει στο ανώτατο επίπεδο των πολιτικών αρχηγών δεν έχει νόημα να συζητηθεί σε μια επιτροπή».