Ο Υπεύθυνος Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, Μάρος Σέφκοβιτς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας επιτέλους και στα ενεργειακά είδε το φως το αληθινό! Τον καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα. Τον καλωσορίζουμε στην αποδοχή της δικής μας ενεργειακής πολιτικής. Ο ίδιος ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης, όπως και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφιζαν τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, μας κατηγορούσαν για ενεργειακή μπανανία, όταν υπερασπιζόμασταν την Ενεργειακή Ένωση, αντιμετώπιζαν σκωπτικάτις πρωτοβουλίες μας για ηλεκτρική διασύνδεση με Ισραήλ και Κύπρο, καταψήφιζαν στη Βουλή τις συμβάσεις για τις έρευνες των εθνικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ήταν αντίθετοι στο σταθμό αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, κατηγορούσαν το έργο μας για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων και της υπόλοιπης νησιωτικής χώρας με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτρισμού, αρνούνταν την πολιτική μας στα θέματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της μείωσης εκπομπών διοξειδίου άνθρακα και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Σήμερα, με την παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιου για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς, ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Περηφανεύτηκε για αυτά που ο ίδιος και τα στελέχη του καταδίκαζαν! Έργα για τα οποία ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν πράξει απολύτως τίποτα. Έστω κι έτσι όμως, είναι κι αυτό ένα μικρό βήμα προόδου. Από τα τερατώδη ψέματα, στην ντροπαλή αποδοχή. Απαιτείται, όμως, μετά το σφετερισμό των επιτευγμάτων της δικής μας ενεργειακής πολιτικής, ο ίδιος και οι υπουργοί του να πράξουν τα ελάχιστα για να προχωρήσουν τα θέματα αυτά έστω και ένα βήμα παραπέρα.

Ο Προοδευτικός Πατριωτισμός, εξωστρεφής, κοσμοπολίτικος, φιλοευρωπαϊκός, που αποτελεί τον πυρήνα της δικής μας εθνικής ενεργειακής στρατηγικής και διπλωματίας, ευχόμαστε να τους καθοδηγήσει.»