Θέματα που αφορούν τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η χώρα, συζήτησαν σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, κατά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του πρώτου στο ΥΠΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως πραγματοποιήθηκε αμοιβαία αλληλλοενημέρωση αναφορικώς με τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, ενώ συζητήθηκαν επίσης και συγκεκριμένες δράσεις για την από κοινού στήριξη των δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Ακόμη, συζητήθηκαν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, νομοθετικές και άλλες, ώστε να διευκολυνθούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στην κατεύθυνση της πιο αποτελεσματικής αντιμετωπίσεως του ζητήματος, καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα, μερικά από τα οποία πολύ σοβαρά, που πρέπει να επιλυθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Πληροφορίες αναφέρουν για παράδειγμα ως ένα εκ των πιο σημαντικών ζητημάτων αυτής της κατηγορίας, αυτό της εργασίας εργαζομένων των Δήμων ή της Περιφερείας εντός των διαφόρων Κέντρων, καθώς σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος εντός των χώρων αυτών, οι εργαζόμενοι είναι ακάλυπτοι νομικώς.  

Συζητήθηκε επιπροσθέτως και ο ρόλος της Περιφέρειας στην ενεργοποίηση των πολιτών και τη στήριξη των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΘΑ.

 

Λ.Σ.Μ.

​