Οι πρώτες σοβαρές διαφοροποιήσεις στελεχών του «Ποταμιού» και οι μετακινήσεις προς τη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης είναι πλέον πραγματικότητα. Λίγο η απογοήτευση από τον Σταύρο Θεοδωράκη και την πορεία του κόμματος, λίγο η δυναμική που έχει δημιουργήσει στον χώρο της φιλελεύθερης Κεντροδεξιάς η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ., έχουν δημιουργήσει ήδη τα πρώτα παλιρροϊκά ρεύματα.

Η Βασιλική Τερκενλή ήταν η πρώτη που εγκατέλειψε το «Ποτάμι» και προσχώρησε στη «γαλάζια» παράταξη. Είναι δικηγόρος, με μακρινή συγγενική σχέση με τη γνωστή οικογένεια των «τσουρεκάδων» της πόλης, ενώ πολιτικά προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Στις τελευταίες εκλογές είχε κατέβει με το «Ποτάμι» στην Α’ Θεσσαλονίκης και είχε αναδειχθεί 10η σε σταυρούς.

Η προσέγγιση με τη Ν.Δ. είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό και τελεσφόρησε τις τελευταίες ημέρες: μετά το τέλος του συνεδρίου του «Ποταμιού», η κ. Τερκενλή ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το κόμμα και το περασμένο Σάββατο ότι προσχωρεί στη Ν.Δ. Δεν είναι όμως η μόνη. Αποσχιστικές τάσεις είχε εκφράσει και ο επιχειρηματίας Φάνης Ουγγρίνης, που και αυτός ήταν υποψήφιος με το «Ποτάμι» και είχε προκαλέσει μεγάλο ντόρο με το σλόγκαν του «Εγκρίνεις...; Ουγγρίνης». «Δεν είναι δυνατόν να συμμετέχω σε έναν σχηματισμό που δεν με εκφράζει. Είναι σαν να είσαι σε έναν γάμο δυστυχής», είχε δηλώσει πριν από την προσχώρησή του στη Ν.Δ. Ακούγεται μάλιστα ότι έπονται και άλλες διαφοροποιήσεις...