«Για τη Σύνοδο Κορυφής κρατώ μικρό καλάθι» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα κόμματα στην Ελλάδα θα πρέπει να συνταχθούν με τη θέση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για επιβολή κυρώσεων στις χώρες - μέλη που διαφοροποιούνται κλείνοντας τα σύνορά τους στους πρόσφυγες. 

Ο κ. Παπαδημούλης, επέκρινε την ευρωπαϊκή ηγεσία, η οποία, όπως είπε- παρότι γνωρίζει ότι οι μονομερείς ενέργειες δεν είναι λύση, τις ανέχεται και τις αποδέχεται. Χαρακτήρισε δε την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη «ντροπή και αποτυχία της ενωμένης, μέσα σε πολλά εισαγωγικά, Ευρώπης». 

«Όσες χώρες,  μέλη της ΕΕ καταφεύγουν σε μονομερείς ενέργειες και θέλουν μια Ευρώπη αλά καρτ, να παίρνουν επιδοτήσεις για τα αγροτικά προϊόντα, να παίρνουν λεφτά από τα κοινοτικά ταμεία για έργα αλλά να μην δέχονται ούτε έναν πρόσφυγα, πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπει το άρθρο 7, παρ.1,2 της ευρωπαϊκής συνθήκης» υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι με τη θέση αυτή συντάσσονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Εξάλλου, ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι με τη σημερινή επίσκεψή του στην Ειδομένη δεν σέβεται την πρόσφατη συμφωνία και κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών και ότι με την παρουσία του στα σύνορα προσπαθεί να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. 

«Αντί ο Μητσοτάκης να σχεδιάζει να πάει στην Ειδομένη για να χρησιμοποιήσει τη λάσπη της Ειδομένης για να χτυπήσει τον Τσίπρα, να συμβάλει σ΄αυτό το πράγμα σε ευρωπαϊκό μέτωπο» είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Ο Μητσοτάκης πρέπει να σεβαστεί το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών και να μη σύρεται στη γραμμή Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη». 

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας την άνοδο της ακροδεξιάς στις γερμανικές εκλογές, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι οι ευρωπαϊκές ηγεσίας τρέμουν αυτή την άνοδο και υποκύπτουν, όπως είπε,στην πολιτική των κλειστών συνόρων. «Δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι δεν θα απολογηθούν στους δημοσκόπους, αλλά στην ιστορία, διότι αν η Ευρώπη συνεχίζει έτσι στο προσφυγικό, τότε θα κινδυνεύσει με μια τεράστια διαλυτική κρίση» υπογράμμισε.