Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με δήλωσή του  εξέφρασε την ανάγκη να αποκτήσει η κυβέρνηση ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων που βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τζιτζικώστας, συνόδευσε στον καταυλίσμό τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό αντίξοες συνθήκες, που επιδεινώνονται από την αδιαφορία της κυβέρνησης, προσπαθεί να παράσχει τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια στους πρόσφυγες. Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι απάνθρωπη, απαράδεκτη και τραγική. Δυστυχώς, όμως, η ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει όλα όσα ως Περιφέρεια έχουμε ζητήσει το τελευταίο διάστημα, η ανεπάρκειά της να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το προσφυγικό, αλλά και η αδιαφορία της απέναντι στο τεράστιο αυτό ανθρωπιστικό ζήτημα την καθιστούν μέρος του προβλήματος κι όχι μέρος της λύσης. Πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει άμεσα εκκένωση της Ειδομένης, χωρίς βία», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έμεινε στην περιοχή και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. 

Ο κ. Τζιτζικώστας τους ενημέρωσε για τις συνθήκες που επιδεινώνονται στην περιοχή, συζήτησε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Ειδομένη και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνδράμει η ΕΕ στην εξομάλυνση της κατάστασης και στην αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης προσφυγικής κρίσης, ενώ ζήτησε από τον κ. Μουζάλα την άμεση εκκένωση της Ειδομένης και τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα, αναλογικά σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.