Της Αλίκης Λάσκαρη-Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εξέλιξη-βόμβα φαίνεται πως έχουμε στην υπόθεση του κυκλώματος της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης που είχε στηθεί για να λυμαίνεται τη διαφήμιση από εταιρείες και ΔΕΚΟ. Πληροφορίες των «Παραπολιτικών» κάνουν λόγο για ύπαρξη καταγεγραμμένων συνομιλιών του Τάκη Μαυρίκου, αλλά και του Τάκη Μουσσά με πολιτικά πρόσωπα… μεγαλοστελέχη της «γαλάζιας» παράταξης. Ο ένας έχει αφήσει την Ελλάδα, στην οποία κατείχε και υπουργικό πόστο.Ο δεύτερος είναι εν ενεργεία βουλευτής.  Στο μεταξύ, η κινητικότητα στο γραφείο του 1ου ειδικού ανακριτή, Βασίλη Ζιάκα, που έχει αναλάβει να χειριστεί την υπόθεση, έχει... χτυπήσει κόκκινο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν περάσει το ανακριτικό κατώφλι ορισμένα από τα δεκάδες πρόσωπα που συνομίλησαν με τους κατηγορουμένους το διάστημα που βρισκόταν σε λειτουργία ο υπερκοριός της ΕΥΠ.

Πρόκειται κυρίως για ιδιοκτήτες, στελέχη και δημοσιογράφους διαφόρων sites, οι οποίοι, βάσει των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, βρίσκονταν σε συχνή επικοινωνία με τους κατηγορουμένους, και ειδικότερα με τον προφυλακισμένο Τάκη Μουσσά, συζητώντας και κλείνοντας συχνά συμφωνίες για διαφημιστικά έσοδα. Μάλιστα, κατάθεση φαίνεται πως έχουν ήδη δώσει ο Βασίλης Μπόνιος, ιδρυτής της ιστοσελίδας «Κουρδιστό Πορτοκάλι», αλλά και ο Γ. Φωτόπουλος (sofokleous10.gr και moneytimes.gr).

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Εναν υπάλληλο του Εθνικού Κτηματολογίου και μια γυναίκα που εργάζεται σε εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας φαίνεται πως αναζητά ο ανακριτής προκειμένου να καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση, ενώ το επόμενο διάστημα θα κληθεί να καταθέσει ακόμα ένα θύμα. Ο λόγος για τον Κίμωνα Στεριώτη, τον οποίο πληροφορίες θέλουν να καταθέτει στοιχεία σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Τάκη Μαυρίκου, όπως έχουν αποκαλύψει τα «Π». Ο πρώην διευθυντής Τύπου της ΔΕΗ είχε παραιτηθεί πέρυσι, εξαπολύοντας βολές κατά του φερόμενου εκβιαστή Μαυρίκου και προκαλώντας την παρέμβαση του τότε υπουργού Επικρατείας, Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ για διενέργεια ελέγχων σχετικά με τις διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕΗ έως το 2014.

Η ιστορία εκβιασμού του Κίμωνα Στεριώτη, που ως στόχο είχε την ανάληψη διαφημιστικού πακέτου από τη ΔΕΗ, ξεκινά το 2006. Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι πως την περίοδο δημοσίευσης αρνητικών κειμένων σε βάρος της ΔΕΗ από τις εφημερίδες του Τάκη Μαυρίκου ο ίδιος ήταν εν ενεργεία υπάλληλός της. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ΔΑΝΠΟ (Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της ΔΕΗ). Μάλιστα, αυτά είχαν διαβιβασθεί στην τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία του υπουργείου Βιομηχανίας, δημιουργώντας δεκάδες ερωτήματα σχετικά με το πώς ανέπτυξε εκδοτικές δραστηριότητες ο Τάκης Μαυρίκος, όντας υπάλληλος της ΔΕΗ και απαιτώντας διαφήμιση, χωρίς να προσκομίζει τις κυκλοφορίες των εφημερίδων του, απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε καταχώριση.

Μήνυση από Κούγια και νέες απειλές στο e-mail της Κάτζου 

Μήνυση σε βάρος του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για ανάρμοστη συμπεριφορά φαίνεται πως κατέθεσε ο συνήγορος του Τάκη Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας. Κατά πληροφορίες, στη μήνυση γίνεται αναφορά σε άσχημη αντιμετώπιση του κατηγορούμενου εκδότη από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί και μέχρι την απολογία του στον ανακριτή. Μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος φαίνεται πως έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια αποδόμησης της βασικής μάρτυρος της υπόθεσης, Αμαλίας Κάτζου.

Η ζωή της υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ, από την καταγγελία της οποίας ξετυλίχθηκε το κουβάρι της ιστορίας, εξετάζεται εξονυχιστικά από τον δικηγόρο, που φέρεται να αναζητά ακόμη και φάκελο σε ψυχιατρικό ίδρυμα.  Ωστόσο, οι απειλές σε βάρος της Αμαλίας Κάτζου συνεχίζονται, καθώς αυτή τη φορά έφτασε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της απειλητικό e-mail. Ο άγνωστος μέχρι στιγμής αποστολέας εξαπολύει απειλές σε βάρος της κόρης της, ενώ η υπόθεση ερευνάται πλέον από τις Αρχές. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κάτζου σε κατάθεσή της είχε εκφράσει φόβους τόσο για την ίδια όσο και για το ανήλικο παιδί της, αφού -όπως είχε αναφέρει- της είχαν πει: «Κάτσε λίγο πίσω, χωρίς όμως να καταλάβουν κάτι στο κεντρικό σύστημα. Εχεις ένα παιδί να προσέχεις και να σκεφτείς».  Μετά την άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών τόσο των κατηγορουμένων όσο και των εταιρειών τους, που αναμένεται να δώσουν νέα στοιχεία στον ανακριτή σχετικά με τις διαδρομές των χρημάτων στα τραπεζικά ιδρύματα και τις εταιρείες τους, έγινε και κατάσχεση στα αυτοκίνητα του προφυλακισμένου Τάκη Μουσσά, αλλά και του εκδότη Τάκη Μαυρίκου. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία, ενώ σημειώνεται πως στην πρώτη έρευνα στο αμάξι του Τ. Μαυρίκου είχαν βρεθεί χειρόγραφες σημειώσεις και ένα πλάνο στο οποίο αναγράφονταν μέσα ενημέρωσης και ποσά. Για τον έγκλειστο στη φυλακή Τάκη Μουσσά τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα, καθώς αντιμετωπίζει και ενδοοικογενειακά ζητήματα. Η σύζυγός του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει καταθέσει αγωγή για παράνομο πλουτισμό σε βάρος του, εξέλιξη που σε κάθε περίπτωση κρίνεται δυσάρεστη για τον κατηγορούμενο, ο οποίος έχει μια μακρά ανακριτή διαδικασία να αντιμετωπίσει.