Εντός της εβδομάδας θα γίνει η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ενώ συμπλήρωσε ότι θα ακολουθήσει διαβούλευση μίας εβδομάδας και στη συνέχεια θα δοθεί προθεσμία ενός μήνα για την κατάθεση των φακέλων.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, «σήμερα δημοσιεύεται και η (τρίτη)  τελευταία Υπουργική απόφαση, που «ξεκλειδώνει» την προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στην εβδομάδα. Θα ακολουθήσει μια εβδομάδα διαβούλευσης και έπειτα ένας μήνας για την καταβολή των φακέλων. Προβλέπονται κάποιες μέρες για τυχόν ενστάσεις και προχωράμε στις άδειες για το ελεύθερο σήμα που μεταφέρεται μέσω κεραιών σε πανελλαδική εμβέλεια».

Ο κ. Παππάς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο,  είπε ότι «δεν θα πρέπει να συγχέουμε τις άδειες με την μετοχική σύνθεση της DIGEA, καλό όμως θα είναι τα τηλεοπτικά κανάλια να διαχωρίζονται από τον πάροχο, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη», εκτίμησε. «Υπάρχει μια γενική αίσθηση αδιαφάνειας και θα πρέπει η πολιτεία να εξετάσει μια ρύθμιση που θα διαχωρίζει, επίσης, τις εταιρίες μέτρησης, τα media - shop και το τηλεοπτικό δίκτυο».