Στις 19:30, έπειτα από νέες χρονικές μεταθέσεις, ξεκίνησε τελικά το σημερινό ραντεβού της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Αρχικά ήταν να ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα, μετά πήγε για τις 18:00, για να ξεκινήσει τελικά μιάμιση ώρα αργότερα -κάτι που, προφανώς, σημαίνει ότι θα πάμε σε νέο ολονύχτιο θρίλερ.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, για να κλειστεί συνάντηση, «πρέπει μία από τις δύο πλευρές να κάνει πίσω στις επικουρικές, καθώς οι απαιτήσεις των δανειστών για μειώσεις στις συντάξεις απέχουν πολύ από αυτές που προτείνουμε, καθιστώντας ανέφικτη κάποια συμφωνία».
Το μεγάλο αγκάθι στη διαπραγμάτευση είναι τα κόκκινα δάνεια, καθώς αυτό που αποδέχονται οι δανειστές απέχει κατά πολύ από την πρόταση της κυβέρνησης και η είναι εξαιρετικά δύσκολο να γεφυρωθεί το χάσμα. Για τα «κόκκινα» δάνεια, οι δανειστές θέλουν να πωλούνται όλα σε funds, ακόμη και τα ενήμερα δάνεια.
Διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχουν επίσης και στα φορολογικά μέτρα.  Η κυβέρνηση θέλει μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους από τα 9.550 ευρώ που είναι σήμερα στα 9.090 και οι θεσμοί στα 8.182 ευρώ.
Εκτός από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στο τραπέζι βρίσκονται η αύξηση του ΦΠΑ στις ΔΕΚΟ (ηλεκτρικό ρεύμα και νερό) αλλά και στα βιβλία καθώς και οι αυξήσεις στους νέους έμμεσους φόρους σε κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζητούν περικοπές 700 εκατ. ευρώ στις επικουρικές συντάξεις, ενώ και η απαίτηση της ευρωπαϊκής πλευράς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, απέχει από αυτή που προτείνει η κυβέρνηση (350 εκατ. ευρώ).
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρεαν το μεσημέρι της Δευτέρας, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε ότι «η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και ελπίζουμε να καταλήξουμε» και όταν ρωτήθηκε «αν δεν καταλήξουμε;» να απαντά «να δούμε πρώτα τον δράκο και μετά τον Αη Γιώργη»!