Το Ποτάμι καταγγέλει ότι "σε ένα άσχετο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ο κ. Πολάκης φέρνει τροπολογία με την οποία διαγράφει 3 δισ. χρέος της κεντρικής κυβέρνησης και των νοσοκομείων προς τον ΕΟΠΥΥ".

"Άλλο όμως η Κεντρική Κυβέρνηση και άλλο ο ΕΟΠΥΥ. Το δημόσιο χρήμα του προϋπολογισμού δεν έχει σχέση με τα χρήματα που διαχειρίζεται ο ΕΟΠΥΥ, τα χρήματα των ασφαλιστικών εισφορών. Με ένα λογιστικό άλμα, χωρίς καμία αιτιολόγηση και κοστολόγηση, προσπαθεί να κάνει κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό για να περάσει απαρατήρητο", υπογράμμισε στην ομιλία του στην επί των άρθρων συζήτηση του νομοσχεδίου "Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις" 

Όσον αφορά "στην τακτική της κυβέρνησης να νομοθετεί σχεδόν κάθε φορά κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων" υπογράμμισε ότι "εισάγει διορισμούς χωρίς κριτήρια, δίνει τη δυνατότητα να συνάπτονται ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με καθαρίστριες, μέλη των συνεργείων ασφάλειας κ.ο.κ., με μόνο κριτήριο την πρότερη ενασχόληση των ατόμων αυτών με το αντικείμενο σε ιδιώτες. Δηλαδή, όποιος έχει δουλέψει ή δουλεύει ως μέλος ιδιωτικού συνεργείου στο νοσοκομείο, μπορεί πλέον να διοριστεί με ατομική σύμβαση μίσθωσης έργου στο νοσοκομείο, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο. Και αν για παράδειγμα η ίδια ιδιωτική εταιρεία που απασχολούσε καθαρίστριες σε ένα νοσοκομείο –και είναι πραγματικό το παράδειγμα-, απασχολούσε και καθαρίστριες με το ίδιο ακριβώς καθεστώς, ας πούμε, στην Ηλεκτρονική Αθηνών, η οποία μόλις έκλεισε και έχουν μείνει άνεργοι, γιατί δεν κάνουμε κάτι και για αυτές; Ποια είναι η διαφορά";

Παράλληλα, υπογράμμισε για άλλη μια φορά, πως εξαιτίας της αμιγώς κομματικής λογικής του Υπουργείου στο θέμα των διοικήσεων των νοσοκομείων της χώρας "αποπειράται να μπαλωθεί το απαράδεκτο καθεστώς, που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία από τον Δεκέμβριο που είναι ακέφαλα και χωρίς διοικητές. Για ακόμη μια φορά έρχεται μια τροπολογία, η οποία επεκτείνει –λέει- τη διάρκεια ζωής των διοικητικών συμβουλίων των νοσοκομείων, πολλά από τα οποία έχουν λήξει από την 1η Ιουνίου του 2015 για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν διοικητές, αναπληρωτές διοικητές και μέριμνα. Λήγει η θητεία διοικητικών συμβουλίων και δεν την παίρνει κανένας χαμπάρι. Όπως στο παράδειγμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, που Φεβρουάριο και Μάρτιο ήταν - χωρίς διοίκηση και διοικητικό συμβούλιο - σε πλήρες λειτουργικό αδιέξοδο".