Την αλλαγή της ατζέντας θα επιχειρήσει ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες ημέρες, περνώντας σε μια νέα περίοδο παροχολογίας καθώς όπως διαρρέεται από το Μαξίμου υπάρχει σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για την δρομολόγηση και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει και η Ελένη Καλογεροπούλου, στο χθεσινό της ρεπορτάζ στα parapolitika.gr, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο, ζητώντας από τους υπουργούς του επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Ό,τι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κάνει στους μήνες της διακυβέρνησής του, υποστηρίζει ότι θα το κάνει τώρα, μέσα στο επόμενο τρίμηνο προκειμένου να υπάρξουν και εκείνα τα θετικά σημεία, όπως υπολογίζει για την… πανηγυρική ομιλία του στην ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, εδώ και καιρό ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος είναι πάντα καλά ενημερωμένος για τα επόμενα βήματα του Αλέξη Τσίπρα, είχε ενημερώσει τους βουλευτές αλλά και τους δημοσιογράφους ότι το Κοινοβούλιο θα λειτουργήσει κανονικά και το καλοκαίρι χωρίς να υπάρξουν τα θερινά τμήματα,  αφού περί τα 10 νομοσχέδια αναμένεται να συζητηθούν και να ψηφισθούν μέσα στο καλοκαίρι. Με πρώτο, από βδομάδα, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που φέρει τη σφραγίδα του Γιώργου Σταθάκη, στο οποίο έχει ποντάρει πολλά η κυβέρνηση.