"Κανένας υπουργός δεν εμπνεύστηκε τη διάταξη για τις offshore εταιρείες και κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν θέλει να καλύψει. Είναι απλώς διεθνής υποχρέωση της χώρας, με βάση τη σύσταση της Γκρέκο" δήλωσε από το βήμα του Κοινοβουλίου σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος. 
Πρόσθεσε δε ότι "κανένας υπουργός δεν έχει ανάγκη κάλυψης. Απεναντίας ξέρω πολλούς που δεν είναι στην κυβέρνηση αλλά έχουν σχέση με offshore. Αλλά δεν κάνω σπέκουλα.
Δεν απαλλάσσεται κανένας από τη δημοσίευση του νόμου. Δεν υπάρχει θέμα απαλλαγής για το χρόνο που ισχύει η διάταξη".

Είπε επίσης πως "όσοι έχουν σήμερα εξωχώρια δεν μπορούν να τύχουν κανενός ευεργετήματος. Υπάρχει ποινική κύρωση που προβλέπεται στο άρθρο περί ανακριβούς δηλώσεως
Ένας φαινομενικά δρακόντειος νόμος δεν είναι ποτέ αποτελεσματικός. Στην πραγματικότητα δεν έχει στόχο να αποκαλύψει αλλά να καλύψει. 
Δηλώνω την πεποίθησή μου ότι η διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τα μη συνεργάσιμα κράτη ήταν απολύτως νομικά ορθή. Η έννοια των μη φορολογικά συνεργάσιμων κρατών είναι μια διεθνώς αποδεκτή έννοια. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και η Ν.Δ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όρος offshore είχε αρχικώς αποδοθεί σε εξωχώριες. Ο ΚΦΕ καταργήθηκε το 2013".
Και συνέχισε: "Η μη αποσαφήνιση του όρου εξωχώρια και παρένθετο, αντίκειται στην αρχή της νομιμότητας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλοι οι κατηγορούμενοι να αθωώνονται. Μετά από πίεση από τους θεσμούς υποχρεωθήκαμε να αποσαφηνίσουμε τη διάταξη. Η Κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσει στο ακέραιο τις προτάσεις της Γκρέκο κατά της διαφθοράς. Κάποιοι μάλλον έχουν πρόβλημα αντίληψης σε αυτά που διαβάζουν. Ήταν υποχρέωση της χώρας". 
"Η κυβέρνηση, είπε, δεν έχει κανέναν να καλύψει. Αυτοί που υπερασπίστηκαν την ασάφεια είναι αυτοί που βρέθηκαν σε λίστες. Πολιτικοί, εκδότες και άλλοι. Αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο στην κυβέρνηση για συγκάλυψη είναι αυτοί που επενδύουν να μην αλλάξει τίποτα. Είναι αυτοί που υπερασπίζονται την πρακτική που αθώωνε Υπουργούς. Αυτό τελειώνει.
Θα προτιμούσαμε να έχει ακολουθηθεί αναλυτική διαδικασία. Εμείς δεν θέλαμε να μπει ο νόμος για το πόθεν έσχες στο πολυνομοσχέδιο. Όμως το κείμενο είχε δοθεί στην Επιτροπή πόθεν Έσχες της Βουλής".
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, "ο θόρυβος που ξέσπασε είναι υποκριτικός και λαϊκίστικος. Πως είναι δυνατόν κάποιοι να λένε ότι δεν το γνώριζαν; Πως λέτε ότι δεν ξέρατε τι ψηφίζατε; Είναι απέραντη υποκρισία" ήταν τα λόγια του απευθυνόμενος στη αντιπολίτευση.
"Ήρθε ένα δημοσίευμα, υπογράμμισε, για να αλλάξει την πολιτική στάση κάποιων. Ο προηγούμενος νόμος είχε ψηφιστεί εν κρυπτώ. Μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα ελέγχου στη Βουλή για να μη γίνει έλεγχος ποτέ. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί ούτε ως αστείο κατηγορίες πε΄ρι συγκάλυψης. Γι’αυτό σηκώνουμε το γάντι. Η υπόθεση δεν μας αφορά. Αντιπολίτευση με πρωτοσέλιδα δεν γίνεται. Αφήστε το πρώτο θέμα να κάνει τη δουλειά του. Στη λάσπη και στα ψεύδη δεν θα υποχωρήσουμε για να επιτρέψουμε στο παλαιό καθεστώς αδιαφάνειας να επιστρέψει. προχωράμε ένα βήμα παρακάτω με καθολική απαγόρευση. Η συγκεκριμένη προσαρμογή τίθεται για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου στην κοινή γνώμη. Η διάταξη είναι πεντακάθαρη. Περιλαμβάνει και τα παρένθετα πρόσωπα. Σύζυγοι, εν διαστάσει σύζυγοι με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. 
Η απαγόρευση για τα πολιτικώς εκτιθέμενα πρόσωπα θα είναι γενική και καθολική. Σας παρακαλούμε και σας προκαλούμε όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως δήθεν τιμητές να υπερψηφίσουν τη διάταξη αυτή και να συμμορφωθούν με όσα ορίζει. Υπήρξε ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού. Πρόοδος , μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμός δεν συνάδει με λαϊκισμό και υποκρισία. Η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη. Αποδεικνύεται ότι είναι η δύναμη που επιδιώκει τη διαφάνεια. Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης δεν πλήττεται έτσι εύκολα. Είναι συνυφασμένη με το DNA της. Τολμήστε κύριοι να ψηφίσετε τη νέα διάταξη και να δούμε μετά ποιοι θα αποκαλύψουν τις offshore τους. Από την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένας. Από την αντιπολίτευση να δούμε".