"Επιδιώκουμε ανάπτυξη με βιώσιμο και δίκαιο τρόπο ώστε τα οφέλη της ανάπτυξης θα κατανέμονται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες" ανέφερε μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, για το νέο αναπτυξιακό νόμο, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε, ότι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης επιδιώκει την παραγωγική αναβάθμιση της οικονομίας που θα προσθέσει νέους δυναμικούς κλάδους, και πρόσθεσε ότι, έχουν ήδη επιλεγεί οκτώ από αυτούς τους κλάδους.

Σημείωσε επίσης ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών, στην καινοτομία την τεχνολογία και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ενώ υπάρχει κλαδική και περιφερειακή αιχμή με στόχο να επιτευχθεί η παραγωγική αναζωογόνηση κλάδων της οικονομίας και παραγωγικών περιφερειών .

"Στο δίλημμα εάν θέλουμε ανάπτυξη με χαμηλό εργασιακό κόστος και χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές ή μια άλλη στρατηγική, ο νέος αναπτυξιακός νόμος απαντά με την αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα μας και την ενίσχυση δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας", τόνισε ο υπουργός Οικονομίας.

Συνεχίζοντας ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι, ο νέος αναπτυξιακός σχεδιασμός είναι ενταγμένος στη στρατηγική της κυβέρνησης για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση, και περιλαμβάνει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού για τις επιχειρήσεις με μείωση της γραφειοκρατίας και την ίδρυση κέντρων εξυπηρέτησης επιχειρήσεων.

"Θα εξακολουθήσουμε να απλοποιούμε τα πράγματα σε ότι αφορά την ίδρυση και τη λειτουργία επιχειρήσεων, ώστε να μπορεί μια επιχείρηση να δημιουργείται σε μια μέρα και να ξεκινά τη λειτουργία της σε τρεις", τόνισε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ότι θα απαιτηθούν πολλές υπουργικές αποφάσεις που αυξάνουν τη γραφειοκρατία, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι στους επόμενους τρεις μήνες θα έχει εκδοθεί το σύνολο των υπουργικών αποφάσεων που θα επιτρέψουν την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Ανέφερε τέλος, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει εξαίρεση από τον ευρωπαϊκό κανονισμό για τα ναυπηγεία, ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότησή τους, έστω και για λόγο χρονικό διάστημα", όπως ανέφερε.