Στη Bundestag η Άννα Διαμαντοπούλου:Στο επίκεντρο η πρόσφατη συμφωνία και το προσφυγικό
<p>Πρόγευμα εργασίας με 15 βουλευτές όλων των κομμάτων </p>
Στη γερμανική Βουλή βρέθηκε σήμερα το πρωί η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν παραβρέθηκε την Δευτέρα στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στο Γκάζι.
Ωστόσο, το Δίκτυο για τις Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όπου πρόεδρος του είναι η Άννα Διαμαντοπούλου εκπροσωπήθηκε από στελέχη του, Γιάννη Μαστρογεωργίου και Γιώργο Παπούλια, ενώ το παρών έδωσε τόσο ο σύζυγος της πρώην υπουργού, Γιάννης Σαβαλάνος, όσο και η πρώην διευθύντρια του γραφείου της Ευγενία Λόκανα.
Η πρώην υπουργός βρέθηκε σήμερα στην Βundestag, όπου συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί είχε ένα πρόγευμα εργασίας με 15 βουλευτές όλων των κομμάτων στη Γερμανική, όπου τα θέματα ήταν η πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές και το προσφυγικό που παραμένει καυτό θέμα στη Γερμανία.
Όπως αναφέρει η ίδια με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, «για ακόμη μία φορά συνειδητοποίησα πόσο γρήγορα τρέχει η ενημέρωση στο ευρωπαϊκό…χωριό και πόση σημασία έχει να γνωρίζουμε ότι οι άλλοι γνωρίζουν. Δέχτηκα ερωτήσεις και σχόλια, από το πώς ορίζονται οι διοικήσεις των νοσοκομείων μέχρι με το αν οι επιχειρηματίες με ευρωπαϊκή δράση έχουν αποκλειστεί από την πολιτική ζωή στην Ελλάδα!!».
Όπως σημειώνει στη συνέχεια, «πέρα όμως από τα επιμέρους ζητήματα που δημιουργούν εντυπώσεις και είναι εύκολη ύλη για τα λαϊκά έντυπα, υπήρξε ένα θετικό κλίμα που με εντυπωσίασε στη μεγάλη εικόνα», υπογραμμίζοντας τα εξής:
Το πρώτο και βασικό όταν περιέγραψα τα γεωπολιτικά ζητήματα της περιοχής με προβλήματα σε όλα τα σύνορα μας…Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια, Γερμανία συμφώνησαν όλοι ότι η σταθερότητα της Ελλάδος είναι προϋπόθεση της σταθερότητας των Βαλκανίων.
Το δεύτερο μεγάλο θέμα αφορούσε το περιεχόμενο της πρόσφατης συμφωνίας. Δεν μπορεί σε όλες τις χώρες να πέφτει χρήμα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και να μειώνονται οι φόροι και στην Ελλάδα να υπάρχει ευρωπαϊκή συμφωνία στην κυβερνητική επιλογή της ακραίας υπερφορολόγησης χωρίς μέχρι στιγμής ενίσχυση της ρευστότητας.
Υπήρξε θετική υποδοχή στην άποψη μου να αλλάξουμε τις προτεραιότητες της συμφωνίας, να επιλέξουμε πέντε πραγματικές μεταρρυθμίσεις πχ. φορολογία, ασφαλιστικό, διοίκηση, δικαιοσύνη, αγορά προϊόντων που θα λύνουν το πρόβλημα μακροπρόθεσμα, και όχι να θέτουμε ως προτεραιότητα το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%.
Στις 8.30 έφυγαν όλοι για τις επιτροπές που άρχιζαν στις άλλες αίθουσες του κοινοβουλίου. Συμφωνήσαμε με κάποιους να βρεθούμε κατ΄ ιδίαν. Πιστεύω βαθιά, ότι με σωστή προετοιμασία, ενημέρωση με σεβασμό στις θέσεις των άλλων και εθνική ενότητα, θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά και να αλλάξουμε πολλά από τα στοιχεία της συμφωνίας που δεν είναι απλά ανεφάρμοστα, είναι επικίνδυνα ως προοπτική.
Η Άννα Διαμαντοπούλου αναμένεται να βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στην Στουτγκάρδη και στις 23 και 23 Ιουνίου στο Ντισελντορφ, όπου θα συμμετέχει σε διάφορα πάνελ συνεδρίων.