Ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, εμφανίστηκε θετικός, αναφορικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αλλαγές στο Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο. Μιλώντας στο "Κόκκινο" τόνισε πως “πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση.

Πρέπει να γίνει σοβαρός δημόσιος διάλογος και να βρεθεί ένας κοινός τόπος για να προχωρήσουν αυτές οι θεσμικές αλλαγές. Είμαι πολύ θετικός, στο να υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, με έναν πιο αναλογικό εκλογικό νόμο, με σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, με αυστηρό έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων για να ξέρουμε που πάνε τα χρήματα του ελληνικού λαού. Αυτά είναι πολύ σημαντικά πράγματα για να έχουμε μια καλύτερη λειτουργία ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα”

Επιπλέον πρόσθεσε ότι "η χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό θέμα. Μετά από τόσα τερατώδη ψέματα που έχουν ακουστεί και δημαγωγίες, δημιουργούν έλλειψη εμπιστοσύνης στον κόσμο και κάνουν πολύ σημαντική την ύπαρξη θεσμικών αλλαγών που θα λειτουργήσουν ως ρήτρα για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με την ευθύνη να βαραίνει τόσο την σημερινή όσο και τις προηγούμενες κυβερνήσεις". "Θα ήμουν πολύ θετικός αν υπάρξει σοβαρός πολιτικός διάλογος. Να μην αποτελέσουν οι αλλαγές προϊόν τυφλής σύγκρουσης και επικοινωνιακών χειρισμών” υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με το θέμα των εργασιακών, σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν ομαδικές απολύσεις. Μπορούμε όμως να δούμε τον εξορθολογισμό στον συνδικαλιστικό νόμο. Να δούμε τις συνδικαλιστικές ελίτ που δεν έχουν σχέση με τις δυνάμεις των εργαζομένων. Να γίνει διάλογος. Όχι με λογική τύπου άσπρου - μαύρου”.

Από την άλλη πλευρά, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς είπε ότι "οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης θα δώσουν χώρο για τη δημιουργία ενός κεντροαριστερού φορέα τα επόμενα χρόνια.Τα κόμματα τα φτιάχνουν οι κοινωνικές συνθήκες. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν οι κοινωνικές συνθήκες που θα δώσουν το έδαφος για να γίνει μια μεγάλη σοσιαλδημοκρατική παράταξη, η οποία θα σηκώσει το βάρος των μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων και των θεσμικών ελλείψεων στην κοινωνία. Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξουν τα πρόσωπα, τα οποία χωρίς προσωπικές ματαιοδοξίες και με πάθος για αγώνα στη βάση της κοινωνίας να μετατρέψουν την αναγκαιότητα σε πράξη. Και τα πρόσωπα θα βρεθούν και η προσπάθεια θα γίνει. Το θέμα είναι να γίνει με άλλους όρους από εκείνους που απέτυχαν μέχρι σήμερα και αποδόμησαν ένα μεγάλο κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια”.

Κληθείς να σχολιάσει το αν θα πρέπει να δοθεί ο χώρος σε νεότερα στελέχη να ηγηθούν της προσπάθειας τόνισε με νόημα πως "αυτό δε θα το επιλέξουμε ούτε θα το κάνουμε με μια θεσμική ρύθμιση. Όπως η κοινωνία αποφάσισε ένα κόμμα από το 3% να το φτάσει στο 36% και να αναδείξει νέα πρόσωπα είτε μικρότερης είτε μεγαλύτερης ηλικίας, έτσι θα γίνει και μια νέα προσπάθεια. Η κοινωνία είναι αυτή που θα επιλέξει”.

“Η αισιοδοξία δεν έχει να κάνει μόνο με δεδομένα. Έχει να κάνει και με μια εσωτερική ανάγκη. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνει για τη χώρα, ότι πρέπει να υπάρξει ένα τέτοιο προγραμματικό πρόταγμα. Η γενιά μας έχει ανάγκη να ακουμπήσει σε ένα τέτοιο σχέδιο" κατέληξε ο Ευρωβουλευτής.