Της Ελένης Καλογεροπούλου

Η μαζικότητα της συγκέντρωσης των γνωστών πλέον οπαδών του «Παραιτηθείτε», καθώς και ο τρόπος που θα φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ότι πίσω από την συγκέντρωση αυτή βρίσκεται ένα κομμάτι της ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς επίσης και ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως δήλωναν χθες κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, μετά την πρώτη ατυχή δήλωση του Νίκου Φίλη, ότι η συγκέντρωση κινείται στα όρια της συνταγματικότητας, το Μέγαρο Μαξίμου, αντιμετώπισε όπως έπρεπε τους διοργανωτές της συγκέντρωσης, αφού ανέδειξε το ιδεολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται, αλλά και το ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό το κίνημα. Οι πληροφορίες που θέλουν να υπάρχει κινητοποίηση στην επαρχία με την βοήθεια λεωφορείων προκειμένου να έρθουν πολίτες στην πλατεία Συντάγματος, επιβεβαιώνει σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές ότι τίποτα δεν είναι «αθώο» γύρω από αυτή την πρωτοβουλία. Τα στελέχη της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι αναλόγως τη μαζικότητα που θα έχει αυτή η κινητοποίηση, θα φανεί και το πόσο δραστηριοποιήθηκαν κάποιοι κομματικοί μηχανισμοί, αλλά και το πόσο μπορεί να έχει ανταπόκριση μια αντικυβερνητική συγκέντρωση με ένα «παράλογο» αίτημα στην κοινωνία.

Ακόμη, προσθέτουν ότι η προσπάθεια της ΝΔ να συνδέσει τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι αναρχικοί κοντά στο σύνταγμα με την κυβέρνηση δείχνει και πάλι τις «άρρωστες» και επικίνδυνες απόψεις που επικρατούν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσθέτουν μάλιστα, ότι παρά την νεοφιλελεύθερη «προβιά» που φέρει η ΝΔ ακόμη το κόμμα συνεχίζει να καθοδηγείται από ακροδεξιές φωνές.

Την ίδια ώρα τα στελέχη της κυβέρνησης λένε ότι είναι εντυπωσιακή η στήριξη που δίνουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης σε ένα κίνημα το οποίο δεν έχει καμία στόχευση παρά μόνο την πτώση της κυβέρνησης, επιμένουν μάλιστα ότι προκειμένου να επιτευχτεί ο στόχος (δηλαδή να κινητοποιηθούν πολίτες) δεν διστάζουν να διαστρεβλώσουν ακόμη και τα λεγόμενα κυβερνητικών ή κομματικών στελεχών. Δεν λείπουν φυσικά και αυτοί, ιδιαίτερα από τον κομματικό μηχανισμό που ερωτώμενοι για την συγκέντρωση, απαντούν αφοπλιστικά «σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ».