Την εναλλακτική πρόταση του κόμματος του που στηρίζεται στη βάση του εθνικού νομίσματος και ενός ριζοσπαστικού αναπτυξιακού προγράμματος, παρουσίασε ο επικεφαλής της ΛΑΕ και πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης από την Καβάλα όπου περιόδευσε σήμερα.

Μιλώντας το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στελεχών και φίλων του κόμματος στην πλατεία Καπνεργάτη, ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «πρέπει να σχεδιάσουμε ένα ευρύ πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, καταπολέμησης της ανεργίας και της φτώχιας και κυρίως στήριξης των μισθών και των συντάξεων», ενώ ένας ακόμα άξονας της εναλλακτικής πρότασης της «ΛΑΕ» είναι η διαγραφή του χρέους. Τρίτος βασικός μας άξονας είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών, προκειμένου να εφαρμοστεί μια άλλη χρηματοπιστωτική για την χώρα, με στόχο την ανάπτυξη και την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με σχεδόν μηδενικά επιτόκια»

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ σχολίασε και το κίνημα των «Παραιτηθείτε», λέγοντας ότι «αποτελεί ένα πολύ καλό στήριγμα για την κυβέρνηση Τσίπρα και για τα μνημόνια, ενώ το κίνημα ζητάει επί της ουσίας να φύγει ο Τσίπρας και να συνεχίσει την μνημονιακή πολιτική ο Μητσοτάκης».

Αναφερόμενος στο αίτημα που διατυπώνεται περί παραίτησης της κυβέρνησης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι είναι «άγονο και ανόητο» λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός είναι ο άνθρωπος της καρέκλας και το έχει αποδείξει με πράξεις που τον έχουν αναδείξει ως μεγάλο πολιτικό ψεύτη προς τον ελληνικό και το σύνθημά του είναι “καρέκλα πάση θυσία”». Επισήμανε ακόμα ότι «η κυβέρνηση δεν θα φύγει μόνη της, αλλά θα ανατραπεί με την ψήφο και τους ενωτικούς αγώνες του ελληνικού λαού». Ανακοίνωσε επίσης ότι με την ευκαιρία της επετείου του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015, η «ΛΑΕ» συνδιοργανώνει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα κατά της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση, διότι όπως είπε «το “ΟΧΙ” είναι ζωντανό και το έχει στην καρδιά του ο ελληνικός λαός», όπως είπε ο επικεφαλής του κόμματος από τα γραφεία της «ΛΑΕ» στην Καβάλα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Καβάλα επισκέφθηκε και τους εργαζόμενους στην ELFE του Ομίλου Λαυρεντιάδη (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Ο κ. Λαφαζάνης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «μείναμε άναυδοι για την αντεργατικότητα των σχεδίων που προετοιμάζει η διοίκηση, με τον κ. Λαυρεντιάδη να επιφυλάσσει μέλλον δουλεμπορίου για τους εργαζόμενους», προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί ο κ. Λαυρεντιάδης να έχει ληστρικά κέρδη και παράλληλα τεράστια χρέη». Όσον αφορά την λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας τόνισε ότι είναι μόνο μία: «Το Δημόσια να αναλάβει την διαχείριση των Λιπασμάτων με την συμμετοχή των εργαζομένων στη διοίκηση, μια πρόταση άκρως ρεαλιστική».
 
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Καβάλα, ο κ. Λαφαζάνης επισκέφθηκε τον χώρο φιλοξενίας των προσφύγων - μεταναστών στην Άσπρη Άμμο, ενώ το μεσημέρι περιόδευσε στην αγορά της Καβάλας, όπου συνομίλησε με εμπόρους και καταστηματάρχες και το απόγευμα συναντήθηκε με μέλη του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας.