Σφοδρή επίθεση κατά του γραφείου Τύπυ του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο τομεάρχης Πολιτισμού και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Χειμωνάς με αφορμή δελτίο τύπου που είχε αποστείλει στο Γραφείο Τύπου του κόμματος σχετικά με τα όσα συνέβησαν στη δίκη του Μένη Κουμανταρέα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook «Από τις αρχές της εβδομάδας προσπαθώ, ως τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, να βγάλω ένα Δελτίο Τύπου για τα αίσχη που συνέβησαν στη δίκη των δολοφόνων του Μένη Κουμανταρέα. 

Παρά το γεγονός πως το συγκεκριμένο ΔΤ πήρε την έγκριση των αρμοδίων με τους οποίους μιλάω σε αυτές τις περιπτώσεις το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε ό,τι μπορούσε για να καθυστερήσει στέλνοντας με από τον Άννα στον Καϊάφα. 

Στα δε email που τους απηύθυνα με έγραφαν μεγαλοπρεπώς στα (γκρατσιάνο) πελέ τους, απαξιώνοντας ακόμα και να μου απαντήσουν. 

Τελικά, έμαθα χθες το βράδυ πως το ΔΤ δεν πρόκειται να δημοσιευτεί επειδή "η ιστορία αυτή πλέον πάλιωσε".

Δε γαμιέται... 

Θα το βάλω στο στάτους στο Facebook μπας και πάρω κάνα like. Προφανώς κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ έχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν. Αν πάντως ξαναδούν Δελτίο Τύπου από μένα να μου στείλουν μήνυμα στο Tinder».
Μάλιστα, στη συνέχεια παραθέτει και το δελτίου τύπου που είχε αποστείλει για γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ:

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου: «Ο βίαιος χαμός του Μένη Κουμανταρέα τον Δεκέμβριο του 2014 προκάλεσε σοκ σε όλους μας. Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά το θάνατό του, ο κορυφαίος αυτός συγγραφέας πέφτει θύμα προκαταλήψεων, σκοταδισμού και χυδαιότητας και μάλιστα στην ίδια τη δίκη των ανθρώπων που του αφαίρεσαν τη ζωή. Οι ισχυρισμοί του συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων για την αποτρόπαια αυτή πράξη, ότι δηλαδή ο πελάτης του δολοφονώντας τον Κουμανταρέα ενδεχομένως να «έσωσε πολλά παιδιά» (τα οποία, κατά τον συγκεκριμένο δικηγόρο, θα «εκμαύλιζε» ο δολοφονημένος συγγραφέας) προκαλούν μόνο τον αποτροπιασμό.

Οι ένοχοι για τον φόνο του Μένη Κουμανταρέα καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Η υπόθεση όμως δεν έχει κλείσει. Ο σεβασμός στη μνήμη του συγγραφέα, του ανθρώπου Μένη είναι το λιγότερο που του οφείλει μια κοινωνία ένα κομμάτι της οποίας, αν και έχουμε για τα καλά μπει στον 21ο αιώνα, εξακολουθεί να νοσεί φριχτά».