Ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη Βουλή, διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι υπάρχει ένταση στο Αιγαίο ανάμεσα στις ελληνικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. 

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι έχει δημιουργηθεί μηχανισμός ενημέρωσης από αξιωματικούς οι οποίοι θα παρέχουν πληροφορίες.«Ότι χρειάζεστε να επικοινωνείτε μαζί μας, μη βασίζεστε σε αναρτήσεις που πολλές φορές γίνονται εκ του πονηρού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Επιπλέον ύψωσε "ασπίδα προστασίας" στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα αναφορικά με τη δήλωσή του ότι το επιχείρημα της Τουρκίας για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών είναι «πολύ ισχυρό» αν και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «υπεύθυνο δεν είναι το ΥΠΕΘΑ ας αφήσουμε το υπουργείο Εξωτερικών να κάνει την δουλειά του».

Τέλος ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε ότι το επόμενο διάστημα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα απόρρητα αρχεία που συνθέτουν τον "φάκελο" της Κύπρου για την εισβολή του Αττίλα.