Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οποίας εξαπολύεται επίθεση κατά των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ για την τραγωδία στην Αίγινα.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "η στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι δείγμα αυταρχισμού της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή έκανε επίθεση σε ΜΜΕ και σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους (Πορτοσάλτε, Παπαπαναγιώτου) για τα σχόλια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη στάση του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα στο θέμα της ναυτικής τραγωδίας ενώ στο θέμα επανήλθε σήμερα και το Μαξίμου με σχετικό non paper".

Αναλυτικότερα

«Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του και ειδικότερα για το πως αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα αρχής να υπερασπίζεται - και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται - με αποφασιστικότητα το δικαίωμα όλων των πολιτών και όλων των δημοσιογράφων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, είτε είναι αρεστή, είτε δυσάρεστη».