Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι λύση για τον τόπο», εκτιμά ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστηρίζοντας την άποψη ότι η λύση είναι η ορθή διακυβέρνηση της χώρας.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα πρόωρων εκλογών υπογραμμίζει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού οι ενέργειες του άλλα δείχνουν και σημειώνει ότι δεν αποκλείει, στο τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας να αποφασίσει να «αποδράσει».

Ο Χάρης Θεοχάρης δηλώνει στο Πρακτορείο την αντίθεσή του με τη ΝΔ, που ζητά επίμονα εκλογές λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω τι προτείνει ακριβώς. Την ίδια πολιτική απλώς καλύτερα υλοποιημένη;»

Ερωτηθείς για την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζει ότι τον Σεπτέμβρη δεν θα έχουμε καν αξιολόγηση γιατί η κυβέρνηση σπρώχνει τα πάντα προς τα πίσω.

Για τον ΕΝΦΙΑ που θεσπίστηκε επί ημερών του, ο Χάρης Θεοχάρης, διαχωρίζει τη θέση του λέγοντας ότι «για τον ΕΝΦΙΑ δεν είχε καμία εμπλοκή», ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε τίποτα για να τον βελτιώσει.

Αναφερόμενος στην παραπομπή για κακούργημα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, δηλώνει ότι η δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου είναι πολιτική και πως διώκεται ο λάθος άνθρωπος για ανύπαρκτο έγκλημα.

Τέλος, διαβεβαιώνει ότι η Δημοκρατική Ευθύνη θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές.