«Το πρόβλημα της χώρας αυτήν τη στιγμή είναι ότι δεν υπάρχει εθνική στρατηγική. Δεν υπάρχει καν στοιχείο εθνικής συναίνεσης. Υπάρχει μία κοινωνία η οποία είναι ακόμα πολύ θυμωμένη» σημείωσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις νουθεσίες της εφημερίδας "Αυγή" στην Κατερίνα Στεφανίδη: «Αλλά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι η μητέρα της είναι «συντρόφισσα». Η Κατερίνα Στεφανίδη όμως αντέδρασε με μια καθαρότητα και μια σαφήνεια  η οποία την καθιστά για δεύτερη φορά νικήτρια, σε αυτού του τύπου τις μάχες. Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση» είπε με έμφαση.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Βενιζέλος:

Για την κυβέρνηση 

«Υπάρχει μία μετάλλαξη του μικρού ΣΥΡΙΖΑ του 4%, που ήταν ένα ριζοσπαστικό κόμμα της κομουνιστικής αριστεράς, σε κάτι τελείως διαφορετικό, σε ένα μόρφωμα το οποίο θα το ονόμαζα 'Οι ανεξάρτητοι Έλληνες του ΣΥΡΙΖΑ' και όχι 'ο ΣΥΡΙΖΑ'. 

» Το πρόβλημα της χώρας αυτήν την στιγμή είναι ότι δεν υπάρχει εθνική στρατηγική. Δεν υπάρχει καν στοιχείο εθνικής συναίνεσης. Υπάρχει μία κοινωνία η οποία είναι ακόμα πολύ θυμωμένη. 

» Η αναφορά του κ. Τσίπρα δεν είναι πρωτίστως η κοινωνία αυτήν την στιγμή, ασχολούνται με την υποστήριξη κύκλων, διαμορφώνουν συσχετισμούς, οι οποίοι είναι συσχετισμοί θυλάκων εξουσίας. 

» Η μεγαλύτερη μου ανησυχία είναι η κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, είναι να συμβιβαστεί η κοινωνία με την κατάσταση όπως έχει και με την παραδοχή, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.» 

Για τον χώρο της Κεντροαριστεράς

«Αυτός ο χώρος τον οποίο ονομάζετε Κεντροαριστερά -και υπάρχει-, περιλαμβάνει πάρα πολλούς ανεξάρτητους και αυτόνομους, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να διατυπώσουν μία ενιαία πρόταση, όχι μόνον πολιτικά και προγραμματικά, αλλά και οργανωτικά….» 

Για τον Πύρρο Δήμα και την Κατερίνα Στεφανίδη 

«Επίθεση στον Πύρρο Δήμα, νουθεσίες στην Κατερίνα Στεφανίδη. Αλλά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι η μητέρα της είναι συντρόφισσα, ότι δηλαδή είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια όμως αντέδρασε με μία καθαρότητα και με μία σαφήνεια. 

» Γιατί όμως ο Πύρρος; Γιατί τελικά ήταν βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και δεν ήταν όπως η κ. Σακοράφα, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που πήρε την έδρα της και έφυγε, για να περιμένει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει μετά ευρωβουλευτής.

» Ο Δήμας έμεινε συνεπής. Ο Πύρρος έδωσε τη μάχη το 2012, όταν ήξερε ότι υφίσταται φθορά, ήξερε ότι μπαίνει μπροστά για να συμβολίσει την 'άρση των εθνικών βαρών'».