Την ήρεμη ατμόσφαιρα που είχε κυριαρχήσει τις τρεις ημέρες συζήτησης του προϋπολογισμού “έσπασε” ο καυγάς του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς για “κυριούλες” και “φροντιστήρια”.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα ψέματα του Προϋπολογισμού υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο όταν λέει ότι δίνει περισσότερα λεφτά για κοινωνικές παροχές και στον τομέα της υγείας ενώ έκανε λόγο για πολιτική απάτη αναφερόμενος στις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. Ο Υπουργός Οικονομικών ο ο οποίος ήταν παρών εκείνη την ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας αντέδρασε έντονα και άρχισε να φωνάζει από τα υπουργικά έδρανα ότι ο κ. Οικονόμου λέει ψέματα αναφέροντάς του μεταξύ άλλων τις 4.000 προσλήψεις στην Υγεία.
Οικονόμου: Έέτσι δικαιολογείς τα νεφιλελευθερα ακροδεξιά κοψίματά σου;
Τσακαλώτος: Δεν ντρέπεσαι;
Οικονόμου: Εσύ να ντρέπεσαι με την εξαπάτηση που κάνεις. Έχεις κόψει 3,5 δις σε 2 χρόνια και αυτό το λέτε κοινωνική πολιτική;
Τσακαλώτος: Εσείς έχετε κόψεις δεκάδες δις
Οικονόμου: Θα μας πεις και τι ύφος θα έχουμε; Αλλού θα κάνεις υποδείξεις
Στο σημείο εκείνο ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε τις 4.000 προσλήψεις στην υγεία. “Σώωωωπα” απάντησε ειρωνικά ο κ. Οικονόμου λέγοντας ότι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ δεν μπορεί να θεωρούνται προσλήψεις και ο καυγάς άναψε για τα καλά. Ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο και κατηγόρησε τον “γαλάζιο” βουλευτή ότι δεν ξέρει να διαβάζει τον προϋπολογισμό λέγοντας ότι δεν είδε τα 300 εκατομμύρια ευρώ για Παιδεία και Υγεία, ότι δεν διάβασε τη σελίδα 111 για τον ΕΦΚΑ, ότι δεν διάβασε την αύξηση δαπανών στα νοσοκομεία κατά 200 εκατομμύρια. “Καταλαβαίνω τον θυμό σας γιατί κι εγώ αν είχα φύγει από το ΠΑΣΟΚ γιατί το πρώτο Μνημόνιο ήταν δεξιό και είχα πάει στην ΔΗΜ.ΑΡ και μετά στη Ν.Δ του Μητσοτάκη να λέω ότι θα μειώσω φόρους για να μην έχουμε Παιδεία και Υγεία έτσι θα ένιωθα. Στα συγχαρητήριά μου” είπε ο κ. Τσακαλώτος.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο καυγάς τελείωσε λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Οικονόμου ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού. “Τα έξοδα κε Τσακαλώτο από που θα τα πληρώσετε; Μπερδέψατε την Παιδεία με την Υγεία.Να ξαναπάτε στην Αγγλία για εξετάσεις . Είναι αγωγή αυτή όταν στριμώχνεστε να το πηγαίνετε στο προσωπικό όπως οι κυριούλες;” είπε ο κ. Οικονόμου προκαλώντας νέα απάντηση Τσακαλώτου: “Δεν ξέρετε να διαβάζετε. Είναι διαθέσιμοι οι συνεργάτες μας να σας κάνουν δίωρα μαθήματα σήμερα το απόγευμα, αύριο το πρωί και αύριο το απόγευμα να μάθετε τι λέει ο προϋπολογισμός.