Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση της τροπολογίας για το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους αλλά και τον ΦΠΑ στα νησιά την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αντιστρέψει στις Βρυξέλλες το εχθρικό κλίμα που διαμορφώθηκε για την χώρα μας από την αιφνιδιαστική απόφασή του.
Με την κίνησή του για ονομαστική ψηφοφορία ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να εξασφαλίσει τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έτσι ώστε να την κεφαλαιοποιήσει στις επαφές που έχει στο εξωτερικό.
Η ΝΔ στην "παγίδα" που έστησε η κυβέρνηση αντέδρασε με προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό που έκανε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και "παρών" στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.
Όπως έλεγαν στελέχη του κόμματος "είναι μια απόφαση υπεύθυνη και σοβαρή, η οποία ελήφθη μετά από πολλή σκέψη Στους τυχοδιωκτισμούς και στην ανικανότητα του κ. Τσίπρα που εγκλωβίζει τη χώρα στα αδιέξοδα η Ν.Δ δεν θα μπορούσε να είναι συμμέτοχη".

Να απέχει από την ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί το απόγευμα στη Βουλή για την «μισή 13η σύνταξη» αποφάσισε πριν από λίγο το Ποτάμι.

Την απόφαση έλαβε ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη που συνεδρίασε πριν από λίγο ενόψει της συνεδρίασης στη Βουλή.

Στην Ένωση Κεντρώων ο Βασίλης Λεβέντης αρχικά είχε αποφασίσει να πει «ναι» στο βοήθημα προς τους συνταξιούχους και τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται πλέον από το «παρών» έως την αποχή.

"Ναι" αναμένεται να ψηφίσουν η Δημοκρατική Συμπαράταξη η Χρυσή Αυγή αλλά και το ΚΚΕ.