Ενδεικτική της κινητικότητας που αναπτύσσεται σε ό, τι αφορά τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των συγγενών ιδεολογικά και πολιτικά με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ανεξαρτήτων βουλευτών είναι τα όσα τονίζει στα parapolitika.gr και στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» το μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικό στέλεχος του Ποταμιού, Ιάσονας Φωτήλας. «Έχω δηλώσει ξεκάθαρα πως συμφωνώ με την διακηρυγμένη πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνεργαστεί με πολιτικούς από τον χώρο του Κέντρου για την δημιουργία μιας ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας, προκειμένου να προκύψει μια κυβέρνηση που χωρίς λαϊκισμό και δημαγωγία θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαϊας.
 
Παρακολουθούμε την κυβέρνηση να συγκρούεται με τους δανειστές, προχωρά σε παροχολογία και τον πρωθυπουργό να περιοδεύει ανά την επικράτεια. Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για εκλογές; Πιστεύετε ότι ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές;
 
Κ. Κουνιά έχουμε να κάνουμε με μία ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση. Ανίκανη, γιατί ενώ έχει υποσχεθεί ότι θα  διαπραγματευτεί προς όφελος της χώρας, δεν το πραγματοποιεί. Και επικίνδυνη, γιατί ακριβώς επειδή δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά της, συνεχίζει να λέει μόνο ψέματα διχάζοντας τον λαό με μοναδικό σκοπό να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας. Θυμηθείτε τα ψέματα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, το δήθεν σκίσιμο των μνημονίων αλλά και όσα έλεγε μέχρι εχθές ο ίδιος ο πρωθυπουργός που υποσχόταν ότι θα κλείσει η αξιολόγηση στις 5 Δεκέμβρη, ενώ προφανώς δεν το έχει καταφέρει.
 
Τώρα ξανά σκηνοθετεί σύγκρουση με τους εταίρους μας μοιράζοντας βοηθήματα στους συνταξιούχους ενώ τους τα ‘χει πάρει διπλά και τρίδιπλα μέσω της υπεροφορολόγησης. Πώς να γίνει όμως πιστευτός όταν έχει ήδη αποδεχθεί στο πρόσφατο Eurogroup τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% με επιπλέον δηλαδή μέτρα σε ασφαλιστικό και φορολογία για αρκετά χρόνια μετά το 2018; 
 
Το τέλος αυτής της τυχοδιωκτικής πολιτικής  του κ. Τσίπρα είναι άδηλο αλλά εκτιμώ ότι θα είναι η εκ νέου συμφωνία με τους θεσμούς με επώδυνα για το λαό μέτρα, όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά που δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά.
 
Πριν από λίγο καιρό αποχωρήσατε από το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη. Πιστεύετε ότι το κόμμα αυτό έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και την πορεία του; Θα πρέπει να αυτοδιαλυθεί;
 
Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για τον χώρο του Ποταμιού, δεν είναι πιστεύω και το ζητούμενο σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Έχω δηλώσει άλλωστε πολλές φορές ότι δεν είναι εχθρικός πολιτικός χώρος αλλά σύμμαχος στη μεγάλη προσπάθεια και συμμαχία που πρέπει να υπάρξει ώστε να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατό από την επικίνδυνη για τον τόπο κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Τα μέλη του Ποταμιού, νυν και πρώην, κατανοούν πολύ καλά την αναγκαιότητα αυτή.
 
Πιστεύετε ότι θα έχουν τύχη οι προσπάθειες που κάνουν κόμματα της Κεντροαριστεράς να «στεγαστούν» στο ίδιο ψηφοδέλτιο;
 
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα κ. Κουνιά επιβεβαιώνεται πλήρως η εκτίμηση που έκανα εδώ και πολλούς μήνες ότι δηλαδή ο ενδιάμεσος πολιτικός χώρος έχει πρόβλημα στρατηγικής που δεν μπορεί να κρυφτεί μέσα από τεχνητές συγκολλήσεις. Θέλω να πω δηλαδή, ότι ακόμα και αν πραγματοποιηθεί αυτή η κοινή «συστέγαση», που δεν φαίνεται να ενθουσιάζει τους πολίτες, ο χώρος του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να προκύψει καινούργια μέσω εκλογών. Σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει ακόμα καθαρή θέση παρόλο που εσχάτως βλέπω σημαντικούς παράγοντες, όπως ο κ. Βενιζέλος, να επισημαίνουν με σαφήνεια το προφανές.
 
Προ ημερών δώσατε το «παρών» σε εκδήλωση της ΝΔ στην Πάτρα όπου μίλησε ο βουλευτής Σερρών Κ. Καραμανλής, ενώ στην Βουλή χειροκροτήσατε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον προϋπολογισμό. Βρίσκεστε κοντά με τη Νέα Δημοκρατία; Θα θέλατε στις επόμενες εκλογές να πολιτευθείτε με τη ΝΔ, στο πλαίσιο ευρύτερων συνεργασιών της κεντροδεξιάς παράταξης με προσωπικότητες από άλλους πολιτικούς χώρους;
 
Θα ήταν ψέμα αν έλεγα πως δεν με ενδιαφέρει να εκπροσωπήσω εκ νέου στη Βουλή τους πολίτες της Αχαΐας. Και ξέρετε ότι δεν μου αρέσει να λέω ψέματα στους συμπολίτες μου, είναι μάλιστα η πρωταρχική υπόσχεση που έδωσα από την πρώτη στιγμή που μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν βουλευτή. 
Έχω επίσης δηλώσει ξεκάθαρα πώς  συμφωνώ με τη διακηρυγμένη πρόθεση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να συνεργαστεί με πολιτικούς από το χώρο του κέντρου για τη δημιουργία μίας ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας ώστε να προκύψει μία κυβέρνηση που χωρίς λαϊκισμό και δημαγωγία θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Ακόμα όμως δεν έχει υπάρξει συμφωνία με τη ΝΔ.
 
Πιστεύετε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα; 
 
Κ. Κουνιά δεν χρειαζόμαστε απλώς έναν καλύτερο πρωθυπουργό από τον κ. Τσίπρα, άλλωστε όλο και περισσότεροι πολίτες παραδέχονται ότι  ίσως είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε έναν καλό πρωθυπουργό. Που δεν θα τάζει ότι θα σκίσει με ένα νόμο τα μνημόνια αλλά θα εφαρμόσει με συνέπεια ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας αλλά και της παιδείας, της υγείας και της δικαιοσύνης. Που δεν θα διχάζει τους πολίτες αλλά θα τους ενώνει γιατί μόνο ενωμένοι θα βγούμε από την κρίση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει κάθε μέρα ότι ανταποκρίνεται στα παραπάνω κριτήρια με συνέπεια. Δεν έχει υποκύψει επιπλέον στις εύκολες σειρήνες του λαϊκισμού και της παροχολογίας γι’ αυτό και κερδίζει σταθερά την εμπιστοσύνη του κόσμου.