Την ανακήρυξη του 2017 ως «Έτους Εθνοφυλάκων και Εφέδρων» αποφάσισε και ανακοίνωσε, πριν από λίγη ώρα, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο οποίος εξήρε το ρόλο τους στη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητος της πατρίδος μας.

            Ο ίδιος πλαισιωμένος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον οποίο επισκέφτηκαν στο γραφείο του για να του ευχηθούν για τη χθεσινή ονομαστική του εορτή, έκανε επίσης λόγο για ανάληψη «συντονισμένων ενεργειών για την καλύτερη εκπαίδευσή τους».

            Σημειώνουμε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» της 30ης Δεκεμβρίου 2016 σε σχετικό άρθρο επισημαίναμε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων, που κατά βάση είναι εφεδρεία του Στρατού Ξηράς, κυρίως λόγω των φοβερών περικοπών που έχουν επιβληθεί από τις περικοπές του Μνημονίου, οι οποίες ωστόσο έχουν επιπτώσεις και στο αξιόμαχο των ΕΔ στον κρίσιμο τομέα της Εφεδρείας.

            Η πλήρης δήλωση του ΥΕΘΑ για τους Εθνοφύλακες και τους Εφέδρους έχει ως εξής: «Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, φέτος, το 2017, θα είναι το Έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων. Οι Εθνοφύλακές μας και οι Έφεδροι δείχνουν το μεγαλείο της ψυχής του Έλληνα στην προσφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και στη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Εθνοφύλακές μας, αλλά και τους Εφέδρους, ότι πλέον με συντονισμένες ενέργειες θα μπορέσουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα για καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερο συντονισμό και συμμετοχή τους στην Εθνική Άμυνα της πατρίδας μας».

Λ.Σ.Μ.