Στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Ανδρέα Μαζαράκη φιλοξενήθηκαν οι Τρύφωνας Αλεξιάδης και Δημήτρης Καμμένος.

«Πρέπει να έχουμε μια δίκαιη φορολογία και μία φορολογία με χαμηλούς συντελεστές. Οι υψηλοί συντελεστές είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για φοροδιαφυγή» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Ανδρέα Μαζαράκη ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι «κάθε χρόνο το 1/3 των εσόδων στην Ελλάδα χάνεται από τη φοροδιαφυγή. Αν μπορούσαμε να μην το χάνουμε, δεν θα χρειαζόντουσαν τα βάρβαρα μέτρα που νομοθετούμε».

Ο οικονομολόγος και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι φορολογική συνείδηση δεν υπάρχει στην Ελλάδα αλλά πρόσθεσε ότι "την ευθύνη κυρίως έχουμε εμείς οι πολιτικοί. Πολλά ζητήματα σε θέματα φορολογίας ήταν πολιτικά πυροτεχνήματα".

"Κάθε χρόνο το 1/3 των εσόδων το χάνουμε από τη φοροδιαφυγή. Αν μπορούσαμε να μην το χάνουμε αυτό δεν θα χρειαζόντουσαν τα βάρβαρα μέτρα που νομοθετούμε.

Στους 15 μήνες της θητείας μου υπάρχει ένας απολογισμός δημοσιοποιημένος που αποδεικνύει ότι  πολλά από αυτά που είπα εφαρμόστηκαν βεβαίως μπορούσαν και έπρεπε να γίνουν πολλά περισσότερα πράγματα τα οποία δεν έγιναν.  Για καθυστερήσεις και οτιδήποτε άλλο πρώτα απ’ όλα την ευθύνη την έχει ο Αλεξιάδης και μετά οποιοσδήποτε άλλος. Αλλά πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορά στα θέματα λαθρεμπορίου , φοροδιαφυγής , διαφύλαξης δημόσιας περιουσίας , εκεί οι συνεχείς παρεμβάσεις και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος του Δημήτρη Καμμένου είναι πολύ θετικές και μας βοηθούν. Πρέπει να τρέξουμε πάρα πολύ γρήγορα διότι δεν μπορούμε να χάνουμε χρήματα την ίδια στιγμή που ο κόσμος πληρώνει τεράστια ποσό στη φορολογία", συμπλήρωσε ο πρώην Υπουργός.

Στη συνέχεια ο Τρύφων Αλεξιάδης στάθηκε στη φορολογία. 

"Ο φόρος είναι μια αναγκαιότητα για δύο λόγους, Για να μπορέσουμε να αναδιανείμουμε εισοδήματα που δεν μπορέσαμε με άλλο τρόπο να διανεμηθούν σωστά και ο άλλος είναι για να μπορέσει τοπ δημόσιο να συγκεντρώσει έσοδα που είναι αναγκαία για τη λειτουργία του.  Στη Ελλάδα δεν πετύχαμε ούτε το ένα ούτε το άλλο.  Έχουμε μια άδικη φορολογία και έχουμε και μια φορολογία που όχι μόνο δεν αναδιανέμει εισοδήματα αλλά πολλές φορές αφαιρεί εισοδήματα και κυρίως από μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα , από επιχειρηματίες που θα έπρεπε να ενισχυθούν και αφήνει άλλους στο απυρόβλητο. Αν δείτε τα στοιχεία που βγάζει το υπουργείο οικονομικών κάθε μήνα… το 2015 και 2016 μετά από πολλές προσπάθειες και επιτυχίες κατορθώνει και συγκεντρώνει 4,5 – 5 δις μετρητά.

"Θέλω να τονίσω τον μεγάλο αγώνα που κάνει η κυβέρνηση στα θέματα του λαθρεμπορίου. Γιατί η κυβέρνηση και στα θέματα των καπνικών προϊόντων και στα θέματα των καυσίμων κάνει ότι είναι δυνατόν και προχωρούν πολλά θέματα με ότι καθυστερήσεις και αν υπάρχουν", κατέληξε.

Καμμένος: "Μεγάλη ζημιά από τα διαφύγοντα έσοδα των καυσίμων"

«Το θέμα των καυσίμων είναι μια τεράστια πληγή στην ελληνική οικονομία. Είναι τεράστια τα διαφυγόντα έσοδα και η γενικότερη ζημία» δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων  της Βουλής Δημήτρης Καμμένος.

"Χτίστηκε πελατειακό κράτος από το 1981.Πρέπει να επισημάνουμε και λάθη που έγιναν από προηγούμενους και από εμάς και να τα ονοματίσουμε . Εμείς κυβερνούμε περίπου 2 χρόνια από τα οποία είχαμε εκλογικέ αναμετρήσεις που πάγωσαν το σύστημα πληρωμών, εισροών κτλ.  αλλά έχουμε φτάσει στο 2016 και από το 1974 έχουν περάσει 42 χρόνια. Αν βγάλουμε τα 2 μένουν 40. Και το 2 στο 40 είναι απειροελάχιστο. Ναι έχουμε ευθύνη αλλά η οικονομία δεν «μπαλώνεται» σε 2 χρόνια", κατέληξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και μέλος των Οικονομικών επιτροπών.