Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι επαφές σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο από τα κεντρικά στελέχη  – Διαμαντοπούλου – Ραγκούσης- Φλωρίδης – για τη συγκρότηση ενός Κινήματος που θα έχει ως στόχο, σύμφωνα με τους ίδιους, την ενότητα της Προοδευτικής Παράταξης,

Μάλιστα, η νέα αυτή πρωτοβουλία θα κάνει ποδαρικό από τη Θεσσαλονίκη, καθώς στις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες κρούσεις σε τοπικά στελέχη, προερχόμενα ακόμα και από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, έχουν ήδη γίνει, τα οποία στο πρόσφατο παρελθόν είχαν αναπτύξει καλές σχέσεις με τα συγκεκριμένα τρία αυτά στελέχη.

Οι επαφές γίνονται τόσο δια ζώσης όσο και μέσω τηλεφωνικών επαφών, ακόμα και μέσω skype.

Οι πρωταγωνιστές σε πρώτη φάση δεν κάνουν λόγο για νέο κόμμα, αλλά για μια πρόσκληση για την ενότητα όλων των δυνάμεων, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα μεγάλο, ανοιχτό προοδευτικό κίνημα, στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρόκειται για ένα ακόμα κόμμα που το κάνουν τρείς υπουργοί για να πούν ωραία πράγματα. Εχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα» δήλωσε ,μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Αννα Διαμαντοπούλου.

Η κα Διαμαντοπούλου εμφανίστηκε αισιόδοξη για την επιτυχία του εγχειρήματος, επειδή, όπως είπε, τα κοινωνικά δεδομένα έχουν αλλάξει και ο κόσμος δεν κοιτά πλέον πρός τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενα εκατομμύριο ψηφοφόροι, πρόσθεσε δηλώνουν πώς δεν θα ψηφίσουν ή δεν ξέρουν τί θα ψηφίσουν.