Ποδαρικό από τη Θεσσαλονίκη θα κάνει η νέα πολιτική πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός ανοιχτού μεγάλου προοδευτικού εγχειρήματος, όπως αναφέρουν οι πρωταγωνιστές της κίνησης.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, ενώ πρόκειται για την πρώτη από τις πέντε ανάλογες εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σε ισάριθμες πόλεις.

Επόμενοι σταθμοί θα είναι η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα, ενώ ο κύκλος θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα.
Όλες οι εκδηλώσεις θα φέρουν τον τίτλο «Ώρα αποφάσεων για το νέο ενιαίο κόμμα της προοδευτικής παράταξης» και γίνονται προκειμένου να μετρηθεί η απήχηση του νέου αυτού εγχειρήματος σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Στις εν λόγω εκδηλώσεις το «παρών» θα δώσουν οι κεντρικοί πρωταγωνιστές της πρωτοβουλίας, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και Γιάννης Ραγκούσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, αλλά και ο εκπρόσωπος της κίνησης «Σύγχρονοι Δημοκράτες» Δημήτρης Κατσαντώνης.

Σε δεύτερη φάση και μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των εκδηλώσεων, οι συντελεστές του εγχειρήματος θα δημοσιοποιήσουν κείμενο, με 1000 περίπου υπογραφές, με το οποίο θα καλούν τα υπόλοιπα κόμματα και κινήσεις του χώρου στη δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα με αναφορά στο Κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠαΣοΚ, όπου αναμένεται τα μέλη της να πάρουν αποφάσεις πάνω στον οδικό χάρτη του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με πολλούς ήδη να κάνουν λόγο για έναν ενδιαφέρον εξ’ αποστάσεως διάλογο, μεταξύ των δύο πλευρών.