Επιμένει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας ότι η κυβέρνηση έκανε το αδύνατο δυνατόν προκειμένου να εγκατασταθούν σε σπιτάκια ή σε προσωρινά καταλύματα κι όχι σε σκηνές οι πρόσφυγες προκειμένου να προφυλαχτούν από τις καιρικές συνθήκες, δεν βρήκε όμως… κατανόηση από τους Δημάρχους, τους ξενοδόχους και την… Νέα Δημοκρατία.

Τα «εμπόδια» αυτά επικαλέστηκε μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο ο κ. Μουζάλας για να δικαιολογήσει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τις ημέρες του πολικού ψύχους χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να επιβιώσουν σ’ αυτές τις συνθήκες μέσα σε σκηνές σκεπασμένες από το χιόνι.

Ο κ. Μουζάλας άφησε αιχμές τόσο κατά των δημοσιογράφων, ότι δημιουργούν μια συγκεκριμένη εικόνα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Κάνετε απλά μια συγκεκριμένη πολιτική ενάντια στην κυβέρνηση και δεν έχετε τίποτα άλλο», ενώ πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών, κατήγγειλε την στάση των Δημάρχων, των Ξενοδόχων και της Νέας Δημοκρατίας για την μη μετεγκατάσταση των προσφύγων: «Προσπαθούμε από τον Σεπτέμβριο να βρούμε χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και βρίσκουμε αντιδράσεις από τους Δημάρχους, την άρνηση των ξενοδόχων και την Νέα Δημοκρατία».

«Κανείς δεν έχει πεθάνει από το… ψύχος»

Ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε ότι «κανείς δεν έχει πεθάνει από το ψύχος» και σημείωσε πως υπάρχουν πολλά ακόμη πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, ωστόσο έγιναν τα περισσότερα με τις δυνατότητες που υπάρχουν και η προσπάθεια συνεχίζεται. «Η πολιτεία άλλωστε ήλπιζε σε παραπάνω κατανόηση από κάποιους φορείς, αλλά δεν την βρήκε. Τι να κάναμε; Να πηγαίναμε με τα ΜΑΤ και να κάναμε σπιτάκια; Όχι, θέλουμε με συγκατάβαση να κάνουμε κάποια πράγματα. Δεν τα καταφέραμε με αυτό τον τρόπο και ωστόσο και πάλι προκλήθηκαν εντάσεις».

ΜΚΟ

«Στόχος μας είναι να παρεμβαίνουμε πια οργανωμένα» σημείωσε ο κ. Μουζάλας σχετικά με την συνεργασία της κυβέρνησης με τις ΜΚΟ. «Δόθηκαν κάποια χρήματα γι’ αυτό το σκοπό θέλουμε να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Υπάρχουν δυσκολίες και στην συνεργασία μας με τις ΜΚΟ. Βελτιώνονται τα πράγματα πια όμως και προσπαθούμε πολύ προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά.