Έμμεση απάντηση στα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες περί πιθανής μελλοντικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ -Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αφορμή τον εκλογικό νόμο έστειλε από τη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στέλντοντας σαφές μήνυμα στη Φώφη Γεννηματά πως ήρθε η ώρα να διαλέξει στρατόπεδο.
 
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αρχικά στο ζήτημα του ΔΟΛ και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τον Τύπο και σημείωσε με νόημα ότι  το μόνο που θα μείνει είναι ένα πολύ βαρύ στίγμα τόσο στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά όσο  και σε όποιο κόμα εξακολουθεί να ανέχεται αυτή την κατάσταση.
Έχοντας ακούσει την κα Γεννηματά να μιλάει για εθνική κυβέρνηση συνεννόησης και να δίνει νέα τροφή στα σενάρια για απλή αναλογική ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο καθένας θα πρέπει να επιλέξει στρατόπεδο. "Το δίλημμα είναι αν κάποιος σήμερα ταυτίζεται με το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ, της διαφθοράς και της διαπλοκής ή με την Ελλάδα της προκοπής.Αν συντάσσεται με την Ελλάδα του κάθε κομματικού Καρανίκα ή με την Ελλάδα κάθε νέου παιδιού που ξέρει ότι αν δουλέψει σκληρά θα προκόψει.  Καθένας θα πρέπει να επιλέξει στρατόπεδο. Αυτό αφορά κόμματα τα οποία στο πρόσφατο παρελθόν παραμέρισαν τις διαφορές και συνεργάστηκαν για το καλό της χώρας" είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.