Της Στέλλας Νοβάκη

Επιμένει σε εκλογές η Νέα Δημοκρατία, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου ισχυρίζεται ότι έχει τα επιχειρήματα για να πείσει τους δανειστές και τους Ευρωπαίους Εταίρους ότι μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να προχωρήσει και χωρίς να κάνει καμία υποχώρηση. Τις υποχωρήσεις ωστόσο της κυβέρνησης τις βλέπουμε καθημερινά καθώς στις επαφές και στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι… στην ημερήσια διάταξη.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα είναι ήδη ανεπίσημα προεκλογικό και αυτό το εγκαινίασε ο πρωθυπουργός με τις παροχές και τις περιοδείες του, αλλά και με όλες τις «κινήσεις» που γίνονται στο παρασκήνιο σε όλα τα μέτωπα, εντός κι εκτός της χώρας. Την ώρα μάλιστα που ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατία βρίσκεται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνει το σενάριο για το πώς ο Αλέξης  Τσίπρας χρησιμοποιώντας και πάλι την τακτική της τεχνητής σύγκρουσης με τους δανειστές θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Ο ξένος Τύπος, αλλά και πολλοί  Ευρωπαίοι αξιωματούχου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ατυχήματος στο Eurogroup του Φεβρουαρίου, το οποίο θα είναι ικανό να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής αποκάλυψε  τα σενάρια χειρισμών εκ μέρους του κ. Τσίπρα. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. «το πιο πιθανό είναι ότι – παρότι βέβαια ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος με τον κ. Τσίπρα – στο τέλος, ασθμαίνοντας, θα δεχθεί τα πάντα. Αλλά έχει ανάγκη από χρόνο για να πείσει τους οπαδούς και τα στελέχη του για την επόμενη κυβίστησή του.

Χρόνο που ωστόσο είναι καταστροφικός για την Ελλάδα». Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε και το σενάριο της ηρωϊκής εξόδου εκ μέρους του Πρωθυπουργού: «να σκηνοθετήσει άλλη μια τεχνητή σύγκρουση και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, υψώνοντας για άλλη μια φορά το λάβαρο της αντίστασης και χτίζοντας νέα τεχνητά διλήμματα».