Σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις προχώρησαν σήμερα, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, σχετικά με τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η κυβέρνηση, ενδεικτικό της κατάστασης και του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Κούλογλου: Ίσως πρέπει να πάμε σε εκλογές

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας σήμερα σε ραδιωφονικό σταθμό, άφησε ανοικτό των πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι «αν πάνε να ρίξουν την κυβέρνηση θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρήξη, δηλαδή να μη δεχθεί τα μέτρα αυτά, που σημαίνει πολιτική κρίση στην Ελλάδα και κάποιου είδους αναδιάρθρωση σκηνικού ενδεχομένως με εκλογές».

Ο κ. Κούλογλου ανέφερε ότι «είναι καλύτερα να κάνεις εκλογές έχοντας μια σημαντική μερίδα του κόσμου μαζί σου παρά να τις κάνεις μετά από μερικούς μήνες τελείως φθαρμένος».

Ο ίδιος τόνισε ότι «βρισκόμαστε μεταξύ των επιλογών να πάμε σε μία ρήξη με όλα αυτά που ζητάνε ή να γίνουν συμβιβασμοί και στο θέμα των μέτρων που ζητούνται με κάθε τρόπο και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων».

«Η δική μου γνώμη», ξεκαθάρισε ο ευρωβουλευτής, «είναι ότι θα μας πάνε έτσι, ροκανίζοντας το χρόνο, για να φθείρουν την κυβέρνηση και τη χώρα γι ’αυτό είναι καλύτερο όταν έχεις καταλάβει ότι ο άλλος θα σου κάνει πόλεμο να διαλέξεις την κατάλληλη στιγμή που θα τον χτυπήσεις εσύ. Αυτό σημαίνει ότι αν πραγματικά υπάρχει αυτή η εκτίμηση θα πρέπει να επιλεγεί πότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ρήξη με όλες αυτές τις παράλογες απαιτήσεις».

Κουρουμπλής: Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα να γίνουν εκλογές

Στον αντίποδα, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, τονίζοντας ότι αυτό το σενάριο «είναι ό,τι χειρότερο αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα».

«Οι Έλληνες ψήφισαν τον Τσίπρα για να κυβερνήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Δεν υπάρχει θέμα εκλογών»,
ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους στόχους της και όλα όσα συμφώνησε το καλοκαίρι του 2015 και το γεγονός πως οι δανειστές ζητούν περισσότερα, σημαίνει πως απαιτείται «πολιτική λύση».

Όπως είπε, απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών πρέπει να δημιουργηθεί ένα αρραγές εθνικό μέτωπο. «Πρέπει να πάρει θέση και η αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με τις πιέσεις που ασκούν οι δανειστές. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», πρόσθεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας.