Στον τομέα της ασφάλειας θα ρίξει όλο το βάρος το προσεχές διάστημα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας καθώς διαπιστώνεται ότι ανενόχλητες ομάδες ταραχοποιών δρουν σε ποικίλους στόχους, χωρίς να τηρούνται τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο σήμερα είχαμε εφόρμηση της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου, και των αντιεξουσιαστών στην εφημερίδα Αυγή, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα καταγράφονται επιθέσεις με μολότοφ από κουκουλοφόρους, σε τρόλεϊ και λεωφορείων που διέρχονται από την οδό Πατησίων, στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης θεωρεί ότι τέτοια περιστατικά θα πρέπει να αναδεικνύονται στον μέγιστο βαθμό, καθώς αφορούν πολύ κόσμο που ανησυχεί για την ασφάλειά του, ιδίως όταν βλέπει ότι κάποιοι δρουν ανεξέλεγκτα χωρίς να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα ασκήσει μέσα στις επόμενες ημέρες εκ νέου δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση ανομίας που καταγράφεται, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ακόμη την υπόσχεση πως εάν εκλεγεί ο ίδιος πρωθυπουργός «θα καθαρίσουν τα Εξάρχεια μέσα σε ένα μήνα».

Όπως έγραψε προ ημερών, μετά και τις νέες καταστροφές που προξένησαν νεαροί κατά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ με ανάρτησή του στο Twitter, «η πολιτική ηγεσία είναι ανίκανη να τερματίσει τη βία». Πρόσθεσε δε ότι δέσμευσή του είναι «η επιβολή του νόμου και της τάξης». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «τα άβατα θα πάψουν». Μεταξύ άλλων μάλιστα, ξεκαθαρίζει στις συζητήσεις του ότι θα μπει ένα τέλος και στη δράση των ιδιότυπων ομάδων που δρουν ως μέλη πολιτοφυλακής στην άβατη πλατεία Εξαρχείων, οι οποίες φτάνουν στο σημείο να προβαίνουν ακόμη και σε ελέγχους περαστικών, προτάσσοντας ενίοτε ακόμη και την αυτοδικία!


Στο πλαίσιο της μέριμνας υπέρ της ασφάλειας των πολιτών εντάσσεται άλλωστε και η αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Μητσοτάκης στις 20 του μηνός στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνομίλησε με τους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκούν τα καθήκοντά τους, ενώ γευμάτισε και στο εστιατόριο των ΜΑΤ.

«Τα παιδιά αυτά αγωνίζονται καθημερινά για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες, ρισκάροντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Μαζί με όλους τους Έλληνες, αναγνωρίζουμε τη μεγάλη τους συμβολή και τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ. Δυστυχώς, το έργο των γυναικών και των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. δυσχεραίνεται, αφενός λόγω του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού που διαθέτουν, αφετέρου λόγω της έλλειψης πραγματικής στήριξης από την σημερινή πολιτική ηγεσία. Αποτέλεσμα: Ένα τεράστιο έλλειμμα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, την προσωπική μου δέσμευση ότι, όταν έρθουμε στην Κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν σε ολόκληρη τη χώρα» ήταν τα λόγια του.


«Ανησυχούμε για την πρόσφατη έξαρση της ανεξέλεγκτης δράσης περιθωριακών ομάδων» δηλώνει χαρακτηριστικά και ο αρμόδιος τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Μάξιμος Χαρακόπουλος, κάτι που επεσήμανε και στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Σημείωσε δε, πως «η κατάσταση στον τομέα της εγκληματικότητας και της αυθαιρεσίας έχει πλέον καταστεί εκρηκτική, την ίδια ώρα που η ανασφάλεια τείνει συνεχώς επιδεινούμενη». Και μπορεί να στράφηκε και ο εν λόγω «γαλάζιος» βουλευτής κατά της κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό, ωστόσο την ίδια ώρα θεωρεί ότι για την κατάσταση αυτή δεν έχει ευθύνες η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως τόνισε, «η Αστυνομία, όπως το έχει αποδείξει και στο παρελθόν, έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα. Το ζητούμενο είναι η πολιτική βούληση. Για τη Νέα Δημοκρατία, το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα που δεν επιδέχεται εκπτώσεις για κανέναν λόγο». Άλλωστε το κεντρικό μότο στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Πειραιώς, είναι πως «η κοινωνία δεν θα γίνει όμηρος των κουκουλοφόρων».