Εκτενές αφιέρωμα στη Χρυσή Αυγή και στη σύνδεσή της με τον Ντόναλντ Τραμπ και τις πρωτοβουλίες του σχετικά με τη μετανάστευση κάνει η εφημερίδα Independent, φιλοξενώντας δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος, Ηλία Παναγιώταρου.

"Οι πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ μας έδωσαν ένα νέο κύμα υποστήριξης," ανέφερε ο Ηλίας Παναγιώταρος στον Independent προσθέτοντας "Είναι η επικύρωση και η ενίσχυση των εθνικιστικών και πατριωτικών πολιτικών μας – πολιτικές που έχουμε υποστηρίξει εδώ και χρόνια".
"Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τον ρυθμό του Τραμπ», είπε. «Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα σαν ένα ανοιχτό πεδίο για τους μετανάστες να έρχονται και να φεύγουν όπως θέλουν. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε εκ νέου τη χώρα μας και τα συμφέροντά μας και να βάζουμε πρώτα, όπως ακριβώς ο Τραμπ."

Η εφημερίδα αναφέρεται συνοπτικά στο πώς η Χρυσή Αυγή από ένα περιθωριακό και μικρό κόμμα, τελικά μπήκε στη Βουλή ενώ στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται επίσης αναφορά και στην πορεία που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο για την επέτειο των Ιμίων, με όσους συμμετείχαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των μεταναστών. Παράλληλα όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Ηλίας Παναγιώταρος το κόμμα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το κόμμα παρέμεινε προσγειωμένο και σιωπηλό, βλέποντας όμως τις προσφυγικές ροές.

"Είναι απλό", δήλωσε ο Ηλίας Παναγιώταρος "Ο Τραμπ είναι ο πλανητάρχης. Είναι ο πρόεδρος της παγκόσμιας υπερδύναμης, και ασχέτως αν τον συμπαθείς ή όχι, οι πολιτικές του απηχούν πεποιθήσεις και ανησυχίες σε ολόκληρο τον κόσμο. "