Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας με θέμα την άρση ή μη της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει προκλητική προσπάθεια διάσωσης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για αδίκημα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική της δραστηριότητα . Η υπόθεση αφορούσε σε επεισόδιο που συνέβη το 2012 με πρωταγωνιστές τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ Σταύρο Χάντζο και την τότε ερευνήτρια Ελένη Αυλωνίτου.

Οι δυο τους είχαν αλληλομηνυθεί με τον κ. Χάντζο να κατηγορεί την κα Αυλωνίτου για χειροδικία -όπως κατήγγειλε τον έγδαρε με τα νύχια της και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ- και την κα Αυλωνίτου να οδηγείται τότε στο αυτόφωρο.
Μετά την εκλογή της κ. Αυλωνίτου σε θέση βουλευτή η υπόθεσή της διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας της. Η υπόθεση ορίστηκε να συζητηθεί σήμερα ωστόσο τα όσα συνέβησαν στην Επιτροπή παρέπεμψαν σε σκηνή από παράσταση που θα ζήλευαν και οι κορυφαίοι του σουρρεαλισμού.


Η κα Αυλωνίτου παρευρέθη στη συνεδρίαση της Επιτροπής και παρά το γεγονός ότι όταν μηνύθηκε δεν ήταν βουλευτής ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία της υποστηρίζοντας ότι η δίωξη σε βάρος της είχε πολιτικά κίνητρα. Η αντιπολίτευση δεν έδειξε να συμμερίζεται την άποψή της με τον βουλευτή της Ν.Δ Γιώργο Γεωργαντά να υποστηρίζει ότι εδώ έχουμε συγκεκριμένο αδίκημα, δηλαδή της χειροδικίας και δεν μιλάμε για μια συκοφαντική δυσφήμιση η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ενέχει και πολιτικά κίνητρα. Όταν μάλιστα η κα Αυλωνίτου αποκάλυψε ότι έχει μηνύσει και αυτή τον κ. Χάντζο και πως η μήνυση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί αύριο η αντιπολίτευση ξεσηκώθηκε λέγοντας ότι και μόνο για λόγους ισονομίας θα πρέπει να αρθεί η ασυλία της κ. Αυλωνίτου.


Λίγα λεπτά αργότερα η ψηφοφορία ξεκίνησε και με δεδομένο πως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τ.Κουράκης αλλά και ένας ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβαν να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας της κ. Αυλωνίτου όλα έδειχναν ότι η Επιτροπή θα γνωμοδοτούσε υπέρ της άρσης ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα ότι όταν συνέβησαν όλα τα παραπάνω η κα Αυλωνίτου δεν ήταν βουλευτής.
Ενώ όμως η ψηφοφορία είχε αρχίσει και όλα έδειχναν άρση ασυλίας της κ. Αυλωνίτου , σύμφωνα με την αντιπολίτευση ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλος, διέκοψε την ψηφοφορία , ζήτησε τον λόγο και κάλεσε την Επιτροπή να εξετάσει αν μπορεί να προστατεύει κάποιους συναδέλφους οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα.


Ο κ. Κουράκης ο οποίος είχε ήδη ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας συμφώνησε να συζητηθεί το θέμα προκαλώντας την έκρηξη οργής της αντιπολίτευσης οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η πλειοψηφία υψώνει ασπίδα προστασίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Μετά από μια ώρα αντεγκλήσεων, η κυβερνητική πλειοψηφία πέτυχε εν μέρει τον σκοπό της καθώς η συνεδρίαση αναβλήθηκε χωρίς η επιτροπή να λάβει απόφαση για άρση ή μη της ασυλίας της κ. Αυλωνίτου.